Home Greek News Τουρκικός παροξυσμός: Εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Χ.Ακάρ για το Αιγαίο!

Τουρκικός παροξυσμός: Εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Χ.Ακάρ για το Αιγαίο!

by _
0 comment 132 views

Τουρκικός παροξυσμός: Εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Χ.Ακάρ για το Αιγαίο!

Οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Hulusi Akar  αναφορικά με την κυριότητα του Αιγαίου και της Κύπρου (μεταξύ άλλων) δεν ήταν ούτε τυχαίες, ούτε έγιναν για «εσωτερικούς πολιτικούς λόγους ενόψει εκλογών» όπως ανοήτως πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν.  

Αυτό γιατί την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πιστός στο νέο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» , τη σοβαρότητα του οποίου ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί, προχωρούσε στις δηλώσεις αυτές, στη Μαύρη Θάλασσα στην ακτή της Σινώπης οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δοκίμαζαν τον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο Bora, σε ξεκάθαρη μια κίνηση διχοτόμησης του Αιγαίου.

Έτσι οι δηλώσεις δεν είναι μόνο λόγια από την Τουρκία, αλλά συνοδεύονται με πράξεις όπως αυτή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου ο οποίος μπορεί να «χτυπήσει την Αθήνα», όπως λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.

Με άλλα λόγια η διχοτόμηση του Αιγαίου έρχεται μέσω της ισχύος των όπλων και της εμβέλειας. Το μήνυμα του Τούρκου ήταν σαφές: Διχοτομούμε το Αιγαίο τόσο λεκτικά όσο και στην πράξη.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η δοκιμή περιελάμβανε το σύστημα Bora χωρίς όμως να διευκρινίζεται η έκδοση του πυραύλου αφού αν και ο πύραυλος Bora-1 έχει τεθεί σε υπηρεσία από το 2017 με συνολικά 50 πυραύλους να έχουν παραδοθεί στον Τουρκικό στρατό η κρατική εταιρεία ROKETSAN αναπτύσσει και μια δεύτερη έκδυση του πυραύλου την Bora-2.

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει μήκος 8 μέτρα σε σχέση με τα 7,2 μέτρα του Bora-1, διάμετρο 800 χλστ σε σχέση με τα 600 χλστ της παλαιότερης έκδοσης και εμβέλεια 500-800 χλμ σε σχέση με τα 300 χλμ. της αρχικής έκδοσης.

Αλλά η Τουρκία προχώρησε εχθές και σε μια νέα συμβολική κίνηση:

Λίγες ημέρες αφότου το ΓΕΕΘΑ παραδέχθηκε για πρώτη φορά επίσημα την παραβίαση του ΕΕΧ από τουρκικό UAV  η Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την απογείωση πτήση και προσγείωση του δικινητήριου UAV ANKA-AKSUNGUR που διήρκησε 4 ώρες και 20 λεπτά. Το νέο τουρκικό UAV είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες PD170 της κρατικής εταιρείας TUSAŞ Engine Industries (TEI).

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το συνολικό βάρος απογείωσης του νέου αεροχήματος φτάνει τα 750 κιλά συμπεριλαμβανομένων του εξοπλισμού και οπλισμού που μπορεί να φέρει. Το ANKA-AKSUNGUR μπορεί να ίπταται για 24 ώρες και να επιχειρεί σε ύψος 40.000 πόδια (12 χλμ).

Το σύνολο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του ANKA-AKSUNGUR κατασκευάζεται από την κρατική εταιρεία Aselsan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/760309_ektoxeysi-vallistikoy-pyrayloy-bora-apo-tin-toyrkia-tin-idia-imera-me

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr