Home Greek News Πέθανε ο Έλληνας δημοσιογράφος βεβραβευμένος με Pulitzer Γιάννης Μπεχράκης

Πέθανε ο Έλληνας δημοσιογράφος βεβραβευμένος με Pulitzer Γιάννης Μπεχράκης

by _
0 comment 175 views

 

Πέθανε ο Έλληνας δημοσιογράφος βεβραβευμένος με Pulitzer Γιάννης Μπεχράκης

Από την ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΕΛΛΑ – Associated Press, ATHENS, Greece – 3 Μαρτίου 2019 4:07 π.μ.


Ο Γιάννης Μπεχράκης, ένας δημοσιογράφος που εβραυβεύθη με το βραβείο Pulitzer, πέθανε. Ήταν 58 ετών.

Ο θάνατός του το Σάββατο επιβεβαιώθηκε από τους εργοδότες του στο μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, όπου εργάστηκε από το 1987. Ο Μπεχράκης ήταν πάρα πολύ άρρωστος με τον καρκίνο.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1960, ο Μπεχράκης σπούδασε φωτογραφία σε ιδιωτικό σχολείο και εργάστηκε σε ένα στούντιο πριν εκπληρώσει το όνειρο της ζωής του να γίνει φωτορεπόρτερ. Από τις αρχές του 1989 και μετά, ανέλαβε καθήκοντα σε όλη την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, συχνά σε ζώνες συγκρούσεων.

Το 2000, έπεσε σε ενέδρα στη Σιέρα Λεόνε, πιθανότατα από αντάρτες, και μόλις δραπέτευσε μαζί με τον συνάδελφο από το Reuters Mark Chisholm. Ο συνάδελφός τους από το Reuters, Kurt Schork, ο στενός φίλος του Μπεχράκη και ο εικονολήπτης AP, Miguel Gil Moreno, σκοτώθηκαν.

Ο Μπεχράκης οδήγησε μια ομάδα φωτογράφων του Reuters στο να κερδίσει το βραβείο Pulitzer του 2016, που κάλυπτε την προσφυγική κρίση.

Μία από τις φωτογραφίες του από αυτή την αποστολή, ένας Σύριος που μετέφερε την κόρη του στην αγκαλιά του κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και την φιλούσε, ήταν μια από τις αγαπημένες του. Το είχε χρησιμοποίησε ως φόντο στο δικό του   λογαριασμό Twitter .

Οι συνάδελφοί του ήταν γενναιόδωροι επαινώντας το έργο του, αλλά και την προθυμία του να μοιραστεί συμβουλές με τους ανταγωνιστές του.

“Ο Γιάννης ήταν ο καλύτερος φωτορεπόρτερ της γενιάς του … ο μοναδικός λόγος για τον οποίο έγινα κι εγώ”, δήλωσε ο φωτογράφος AP της Λευκωσίας, Λευτέρης Πιταράκης, ο οποίος σημείωσε ότι ο Μπεχράκης «ενοιζόταν βαθιά για τους ανθρώπους που είχε το προνόμιο να φωτογραφίζει στις πιο ακραίες καταστάσεις τους.”

“Ήμουν τυχερός που τον είχα ως δάσκαλο και μέντορά μου”, πρόσθεσε ο Πιταράκης.

Ο Θανάσης Σταυράκης, φωτογράφος της ΑΠ με έδρα την Αθήνα, δήλωσε ότι “όλοι μας τον σεβόμασταν και ήμασταν ευγνώμονες για το χρόνο που πήρε για να βοηθήσει τους συναδέλφους με δουλειές επιμέλειας και συμβουλές.

«Είχε επηρεάσει μια γενιά φωτογράφων», είπε.

Ο Μπεχράκης άφησε πίσω του τη σύζυγό του, την Ελισάβετ, την κόρη τους, τη Ρεβέκκα, και έναν γιο, τον Δημήτρη, από έναν προηγούμενο γάμο.

Πηγή >> ABC News

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr