Home Greek News Ακριβής διατύπωση δηλώσεων Νίκου Κοτζιά στους Δελφούς (ΑΟΖ-ΤΟΥΡΚΙΑ/ΕΛΛΑΔΑ)

Ακριβής διατύπωση δηλώσεων Νίκου Κοτζιά στους Δελφούς (ΑΟΖ-ΤΟΥΡΚΙΑ/ΕΛΛΑΔΑ)

by _
0 comment 215 views

Ακριβής διατύπωση δηλώσεων Ν. Κοτζιά στους Δελφούς
(ΑΟΖ-ΤΟΥΡΚΙΑ/ΕΛΛΑΔΑ):

«Αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας ‘όλα δικά μου’, τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος… Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω, είναι και να εξασφαλίσεις την ασφάλεια – με τις δύο τετραμερείς – και να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάπτυξη… Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, της μπίζνες, της δουλειάς, που να συμμετάσχει σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει».

«Αν νομίζεις όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι ξέρω ‘γω το Καστελόριζο έχει το 100%, έχει όλη την περιοχή, δεν είναι έτσι. Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλο στο παιχνίδι, για να κατευνάζεις».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ:
Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, επικεφαλής Ιδεολογικής Επιτροπής ΚΚΕ, Νέο Αριστερό ρεύμα, σύμβουλος Γιώργου Παπανδρέου (1999-2004), αποχώρηση και πολεμική στον ΓΑΠ, πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ (2012), Υπουργός Εξωτερικών με τον (επιεικώς) αντιφατικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (2015-2018).

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr