Home Greek News Για να βολευτει η Κουντουρα και οι ομοιοι της, αλλαζουν τον νομο για τους υποψηφιους Ευρωβολευτες….

Για να βολευτει η Κουντουρα και οι ομοιοι της, αλλαζουν τον νομο για τους υποψηφιους Ευρωβολευτες….

by _
0 comment 143 views

Για να βολευτει η Κουντουρα και οι ομοιοι της, αλλαζουν τον νομο για τους υποψηφιους Ευρωβολευτες…

Ισχυει, οτι πρεπει να παραιτηθει απο βολευτης, για να θεσει υποψηφιοτητα σαν ευρωβολευτης….
Αν ομως, παραιτηθει η Ελενα, ο Τσυριζα χανει την δεδηλωμενη και πεφτει απο κυβερνηση…
Εαν δεν παραιτηθει, δεν δικαιουται να ειναι υποψηφια ευρωβολευτης…
Θελουν λοιπον , να αλλαξουν τον νομο για να βολεψουν την @@@@@

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση των 15 πρώτων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές έχει αρχίσει, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το κυβερνών κόμμα προβληματίζεται από το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Εάν δεν καταργηθεί, τότε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας των οποίων το όνομα παίζει δυνατά για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να παραιτηθούν για να είναι υποψήφιοι, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να τίθεται θέμα με την πλειοψηφία των «151».

Η λύση που προκρίνεται είναι οι βουλευτές να μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα στην ευρωβουλή και να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα εφόσον εκλεγούν ευρωβουλευτές.

Για το θέμα – και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Έλενας Κουντουρά ρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο 247.

«Εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλεγούν. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θεσμικές ιδιοτροπίες», τόνισε ο κ. Βερναρδάκης.

πηγη 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr