Η Πάμελα Άντερσον επικρίνει Τσίπρα για το δημοψήφισμα και αποθεώνει Βαρουφάκη.

Η Πάμελα Άντερσον επικρίνει Τσίπρα για το δημοψήφισμα και αποθεώνει Βαρουφάκη

«Δυστυχώς η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να συνθηκολογήσει και την επόμενη μέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παραιτήθηκε», λέει η ηθοποιός σε συνέντευξή της

H σεξοβόμβα, Πάμελα Αντερσον, βρέθηκε την Κυριακή στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής εκπομπής του Νίκου Κοκλώνη στο OPEN TV που θα κάνει πρεμιέρα της επόμενες ημέρες.  H Αμερικανίδα ηθοποιός κατά την παραμονή της στη χώρα μας έδωσε συνέντευξη, την οποία αναδημοσιεύσει στο blog της, χωρίς όμως να αναφέρει το μέσο ή τον δημοσιογράφο στον οποίο μίλησε.

Όταν ρωτήθηκε για το αν μετά από αρκετές επισκέψεις στη χώρα μας γνωρίζει κάποιες ελληνικές λέξεις απαντά: «Τη λέξη ΌΧΙ, ελπίζω να την προφέρω σωστά. Θαυμάζω τους ‘Έλληνες που είπαν ΟΧΙ στο διάσημο ελληνικό δημοψήφισμα αψηφώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το OXI ήταν η λέξη σύμβολο κατά της φασιστικής κατοχής και έγινε πάλι διάσημη σαν λέξη κατά τα χρόνια της κρίσης το 2015 όταν η Ελλάδα έκανε ένα ιστορικό δημοψήφισμα όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού (61%) ψήφισε OXI καταψηφίζοντας την συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις τράπεζες που θα αύξανε το χρέος της Ελλάδας και θα επέβαλλε δομικές μεταρρυθμίσεις και λιτότητα με τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας.

Ήταν το πιο ηρωικό γεγονός της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους που για πρώτη φορά αισθάνθηκαν αξιοπρέπεια με το να πουν απλά την λέξη ΟΧΙ. Δυστυχώς όμως η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να συνθηκολογήσει και την επόμενη μέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παραιτήθηκε», λέει η ηθοποιός και προσθέτει: «Αν κοιτάξεις σήμερα την Ελλάδα, θα δεις πως τα αεροδρόμια ανήκουν σε γερμανικές εταιρίες, πως το λιμάνι του Πειραιά ανήκει στους Κινέζους, πως οι άνθρωποι έχουν μεγάλα χρέη, πως υπάρχει φτώχεια παντού, πως υπάρχει μαζική μετανάστευση των νέων. Οπότε το ΟΧΙ σημαίνει ακόμα και σήμερα κάτι, είναι ένα σύμβολο που δεν πρέπει να ξεχαστεί».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο ποιος σημαντικός διάσημος Έλληνας εν ζωή η Πάμελα Άντερσον απαντάει: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης. Είπε ΟΧΙ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και ο οποίος είναι πηγή έμπνευσης για πολίτες σε όλη την Ευρώπη».