Home Greek News Προελαύνουν στην Κύπρο οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις!

Προελαύνουν στην Κύπρο οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις!

by _
0 comment 167 views

Προελαύνουν στην Κύπρο οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις!

Τάσος Κοκκινίδης – 22 Φεβρουάριου, 2019

Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνεργάζεται με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για την επίλυση των εντάσεων μετά από την προέλαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.

Ο κυβερνητικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου (CyBC) δήλωσε ότι η εισβολή του τουρκικού στρατού στην περιοχή Στροβιλιών λέγεται ότι έγινε μεταξύ της 1ης και της 11ης Φεβρουαρίου, αυξάνοντας έτσι την περιοχή του κυπριακού εδάφους που είναι υπό κατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά στρατεύματα έβαλαν βαρέλια, ράβδους και αλυσίδες για να διακόψουν την περιοχή όπου κατοικούν τρεις ελληνοκυπριακές οικογένειες.

Η CyBC είπε ότι οι Τούρκοι δήλωσαν ότι οι οικογένειες ζουν τώρα στην αποσχισθείσα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και θα χρειαστούν επομένως ταξιδιωτικά έγγραφα εάν επιθυμούν να ταξιδέψουν στην κοντινή φρουρά της Δεκέλειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι «χειριζόμαστε το θέμα σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. για την ώρα δεν έχουμε άλλη ανακοίνωση. “

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο (UNFICYP) Αλέεμ Σίντιτς δήλωσε ότι η δύναμη έχει επίγνωση της έντασης στην περιοχή και συνεργάζεται επί του παρόντος και με τις δύο πλευρές για να την μειώσει.

«Υπάρχει μια κατάσταση που γνωρίζουμε και παρακολουθούμε … είμαστε σε επαφή με τις δύο πλευρές για να δούμε γιατί υπάρχουν εντάσεις και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μειώσουμε αυτές τις εντάσεις», ανακοίνωσε ο Siddique.

Πηγή >> https://greece.greekreporter.com/2019/02/22/turkish-occupying-troops-advance-positions-in-cyprus/ • Μετάφρασις εις την Ελληνικήν των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΤΩΡΑ» 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr