Τσίπρας: Θα αποκαλώ τον Ζάεφ Σλαβομακεδόνα ή Βορειομακεδόνα

Τσίπρας: Θα αποκαλώ τον Ζάεφ Σλαβομακεδόνα ή Βορειομακεδόνα

Μιλώντας για το θέμα της γλώσσας και της εθνότητας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η γλώσσα αναγνωρίσθηκε επί δικών σας κυβερνήσεων κ. Μητσοτάκη».

Τη διευκρίνιση για το πώς θα αποκαλέσει τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην πρώτη μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών επίσκεψη του έκανε στη Βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας θα αποκαλέσει τον κ. Ζάεφ «Βορειομακεδόνα» ή «Σλαβομακεδόνα» πρωθυπουργό γιατί, όπως είπε, το συγκεκριμένο δικαίωμα του το δίνει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Λέτε διαρκώς τα ίδια επιχειρήματα, ότι παραδώσαμε γλώσσα και εθνότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για το θέμα της γλώσσας και της εθνότητας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η γλώσσα αναγνωρίσθηκε επί δικών σας κυβερνήσεων κ. Μητσοτάκη και το 2009 εσείς δεχθήκατε το σκέτο “μακεδονική” ιθαγένεια».

«Στην Ελλάδα οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, πάρτε το χαμπάρι», τόνισε Πρωθυπουργός και σημείωσε πως «στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα».

«Και την επόμενη των εκλογών θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε στο κόμμα σας και τον λαό πώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που είχατε καλλιεργήσει», πρόσθεσε.

«Τρία χρόνια ζητάτε εκλογές, ζητήσατε και σήμερα. Φτάσατε να ζητήσετε εκλογές και στη Βενεζουέλα. Εκεί μπορεί να γίνουν και πιο γρήγορα. Εδώ θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Εσείς διατυμπανίζατε πως: η χώρα δεν θα βγει από τα μνημόνια, δεν θα βγούμε στις αγορές, θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι είναι σικέ το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε όλα διαψευσθήκατε κ. Μητσοτάκη», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός και τόνισε πως «έχετε πέσει μέσα σε όλες τις παγίδες που έχετε στήσει».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και για τις αναφορές του στο θέμα της γρίπης, τονίζοντας πως αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Σχόλιο ιστολογίου: Με το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής, και με βάση τα όσα ο κ. Τσίπρας (ως πρωθυπουργός) δήλωσε για το πως θα χαρακτηρίζει τον κ. Ζάεφ, εμείς βρισκόμαστε προ διλήμματος για τον χαρακτηρισμό του κ. Τσίπρα. Θα τον αποκαλούμε ξεπουλημένο ή προδότη…;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου