Οι ΗΠΑ χάνουν την Τουρκία αναφέρουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟ)

Οι ΗΠΑ χάνουν την Τουρκία αναφέρουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟ)

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Η ετήσια έκθεση(PDF) παγκόσμιας εκτίμησης απειλών από των μυστικών υπηρεσιών (που συνέγραψε ο Dan Coats, διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – National Intelligence -DNI), που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ξεχώρισε την Τουρκία ως χώρα που απομακρύνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας την για «αυξανόμενο αυταρχισμό» των ηγετών των, που μεταξύ άλλων, τον εκφράζουν προκαλώντας συνεχώς τις ΗΠΑ. Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, η Τουρκία είναι πλέον πιο πρόθυμη να αμφισβητήσει τους περιφερειακούς στόχους των ΗΠΑ

Πριν λίγες ώρες μια διακομματική ομάδα γερουσιαστών, εισήγαγαν μια τροποποίηση στο νομοσχέδιο της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, που -εφόσον ψηφιστεί- θα υποχρεώνει τις ΗΠΑ να υπερασπιστούν τους Κούρδους της βόρειας Συρίας από οποιαδήποτε απειλή. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να απομακρύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία από τις ΗΠΑ.

https://www.ptisidiastima.com/national-intelligence-turkey/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://hellasjournal.com/2019/02/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: …ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΑΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ, ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002. ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ.  ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΛΗΨΕΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΜΜΕΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ “ΔΥΣΗΣ”.
ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΒΙΑΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ,  ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ (ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ) ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟ 1970-1980 ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ. ΕΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΠΩΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΤΟ, ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ (ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ) ΚΑΤΙ ΑΟΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ… ΠΡΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ. Στο καλύτερο επίπεδό τους εδώ και καιρό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις . ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ “ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ”, ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΛΔ ΟΙ ΗΠΑ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΝ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ) ΚΕΡΔΟΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ,  ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
– ΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕ Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ;
– ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ; ΑΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ  ΜΑΙΜΟΥΔΟΝΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ;
– ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΩΣ ΜΑΙΟΥΜΟΔΟΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ; ΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;
– ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΣΤΟΜΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ;
– ΠΟΙΟΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΑΠΤΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ;

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΠΛΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΝ ΑΝΕΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ “ΔΟΓΜΑΤΩΝ” ΤΩΝ ΗΠΑ. ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΟΥΔΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ, ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΚΟΠΟ, ΕΙΤΕ …”ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ”. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΔΕΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.