Home Greek News Η Ανοικτή Κοινωνία του Τζόρτζ Σόρος: Η Βόρεια Μακεδονία: Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Η Ανοικτή Κοινωνία του Τζόρτζ Σόρος: Η Βόρεια Μακεδονία: Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

by _
0 comment 121 views

Η Ανοικτή Κοινωνία του Τζόρτζ Σόρος: Η Βόρεια Μακεδονία: Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Ναι κ….ΣΟΡΟΣ, ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ…ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΑΣ σχετικά με τη Μακεδονία ΜΑΣ;;; ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ…!!!

-του Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | 13.35, 26 Ιαν. 2018

Αρχές του Ιανουάριου του 2019, ο επίσημος ιστότοπος της Ανοικτής Κοινωνίας του Τζόρτζ Σόρος, opensocietyfoundations.org, έγραψε τα εξής για τις συνταγματικές αλλαγές του συντάγμτος των Σκοπίων όσο και για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή. Και λίγο παρακάτω θα μπορέσετε να δείτε μια εκτενή έκθεση (στα Αγγλικά) για ολ᾽αυτά, από πλευράς του ίδιου ινστιτούτου του Σόρος, με το ίδιο τίτο όπως αυτού του άρθρου, δηλ., «Η Βόρεια Μακεδονία: Ποιο είναι το επόμενο βήμα;» (North Macedonia: What’s Next?):

Τον Ιανουάριο του 2019, το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε, με πλειοψηφία δύο τρίτων, συνταγματική τροπολογία για την αλλαγή του ονόματος της χώρας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Αν και αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς τον τελικό στόχο της Βόρειας Μακεδονίας για την καθιέρωση μίας ανθεκτικής και σταθερής δημοκρατίας, η αλλαγή του ονόματος πρέπει να εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο προτού μπορέσει να εφαρμοστεί πλήρως. Ωστόσο, όπως δείχνει μια νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Ανοικτής Κοινωνίας (the Open Society European Policy Institute), μια νεοεκλεγείσα Βόρεια Μακεδονία θα αντιμετωπίσει ακόμα σημαντικές προκλήσεις -και ευκαιρίες.

Η έκθεση ῾Βόρεια Μακεδονία: Ποιό είναι το επόμενο βήμα;” εξετάζει τη Συμφωνία των Πρεπών του 2018 μεταξύ της γειτονικής Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία προέβλεπε συμφωνημένους όρους για την επίλυση της μακρόχρονης διένεξης για το όνομα της πΓΔΜ και τι σημαίνει για το ευρύτερο σχέδιο πληρέστερης ενσωμάτωσης των χωρών στα Δυτικά Βαλκάνια στα πολιτικά και οικονομικά συστήματα της Ευρώπης, των Βρετανικών Νήσων και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η έκθεση εξετάζει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο βασικοί παράγοντες – όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, άλλα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων – προσεγγίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών, εξηγεί τη σημασία της αλλαγής ονόματος με μεγαλύτερους γεωπολιτικούς όρους και προσφέρει πληροφορίες για πιθανά σενάρια για την τελική απόφαση αυτής της γεμάτης και μακράς διάρκειας σύγκρουσης.

Πηγή του άρθρου >> https://www.opensocietyfoundations.org/reports/north-macedonia-what-s-next. Πατήστε αυτόν τον σύνδεσμό εδώ για όλην την έκθεσιν .. north-macedonia-what’s-next-20190115 (1)

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr