Home Greek News Κουντουρά: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πατριωτικά ορθή

Κουντουρά: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πατριωτικά ορθή

by _
0 comment 116 views

Κουντουρά: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πατριωτικά ορθή

Eίμαι υπουργός Τουρισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια και είναι καθήκον μου να βοηθήσω να συνεχίσει το έργο της (σσ η κυβέρνηση) δήλωσε η κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με επιστολή από την Κίνα.

Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε πως οι όποιες επιφυλάξεις της για την Συμφωνία εξαλείφθηκαν όταν έμαθε περισσότερα γι’ αυτή, ενώ για τη νέα της θέση (υπέρ του Βόρεια Μακεδονία) πληροφόρησε την κυβέρνηση στο “επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο” (εκεί που παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς μετά από καταγγελίες του Π. Καμμένου  για δωροδοκίες από τον Τζ. Σόρος).

“Ενημέρωσα για το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση”, ενώ την ίδια ενημέρωση έκανε και στα όργανα του πρώην κόμματός της τους ΑΝΕΛ. Χαρακτήρισε δε την Συμφωνία των Πρεσπών “πατριωτικά ορθή και εθνικά ωφέλιμη”, ενώ επιτέθηκε σε όσους την επικρίνουν για “το νεκρό πατέρα της”.

Η ίδια τόνισε πως “η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει συνθήκες ανάπτυξης” και τόνισε πως δεν της επιτρέπεται να ανακόψει αυτή την πορεία η οποία έρχεται με την μορφή νομοθετικών ρυθμίσεων το επόμενο διάστημα. Και ανέφερε την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις 120 δόσεις, την αύξηση του κατώτατου, την κατάργηση του υποκατώτατου, την μείωση της φορολογίας, την πάταξη της διαφθοράς και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Είπε, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, πως χάρη στον σχεδιασμό που έκανε στο υπουργείο Τουρισμού η ανεργία μειώθηκε κατά δέκα μονάδες από το 28% σε 18%, ενώ υπήρξε έκρηξη επενδύσεων στον τουριστικό τομέα και εισέρρευσαν στη χώρα πάνω από 3 δισ. Συνολικά από τον τουρισμό υπήρξαν 50 δισ. στο ΑΕΠ, είπε.

Αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην Θ. Τζάκρη, κατήγγειλε ότι δέχεται και η ίδια απειλές για τη στάση της τόσο στη στήριξη της κυβέρνησης όσο και για τις Πρέσπες.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr