Home Greek News Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Θα σεβαστώ την Συμφωνία των Πρεσπών! Ακόμα και αυτοδύναμος θα συνεργαστώ με το ΠαΣοΚ

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Θα σεβαστώ την Συμφωνία των Πρεσπών! Ακόμα και αυτοδύναμος θα συνεργαστώ με το ΠαΣοΚ

by _
0 comment 121 views

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Θα σεβαστώ την Συμφωνία των Πρεσπών! Ακόμα και αυτοδύναμος θα συνεργαστώ με το ΠαΣοΚ

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να σχολιάσει τις ομολογουμένως ραγδαίες, πλην αναμενόμενες, πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Στην συνέντευξή του ο Μητσοτάκης είπε δύο σημαντικά πράγματα, τα οποία πρέπει να έχει κατά νου ο Ελληνικός Λαός:

Το πρώτο είναι ότι επαναβεβαίωσε την παλαιότερη δέσμευση – δήλωσή του στην Süddeutsche Zeitung σχετικά με την προδοσία της Μακεδονίας μας, δηλαδή ότι θα εφαρμόσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αν αυτή κυρωθεί από την Βουλή.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία Μακεδονία, καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία.»

Ο προσεκτικός αναγνώστης, βεβαίως, αντιλαμβάνεται ότι στο σκεπτικό του Μητσοτάκη απουσιάζει ΠΛΗΡΩΣ το βασικό πολιτικό σενάριο, δηλαδή το να κυρώσει η Ελληνική Βουλή με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποταμιού την συγκεκριμένη προδοτική συμφωνία.

Ο Χατζηνικολάου επέμεινε, όμως σε αυτό το σημείο και ιδού τι είπε ο Μητσοτάκης: «Είναι χρέος μου να είμαι ρεαλιστής και έντιμος. Αν η συμφωνία κυρωθεί στη Βουλή και ταυτόχρονα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αυτό θα έχει γίνει. Όμως δεν θα έχουν μπει στην ΕΕ. Δεν θα πω ποτέ καλώς τον Μακεδόνα πρωθυπουργό. Η ένταξη στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις καλής γειτονίας που θα δείξουν.»

Καθόλου τυχαίο αυτό, αφού δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ο Μητσοτάκης έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Μέρκελ.

Το δεύτερο σημαντικό που είπε ο Μητσοτάκης στην συνέντευξή του είναι πως η αυτοδυναμία δεν είναι κάτι που θα πρέπει να επιδιώκουν οι νεοδημοκράτες, αφού έτσι κι αλλιώς θα συνεργαστεί με το κλεφτοΠαΣοΚ ή τουλάχιστον με όσους κλεφτοπασόκους δεν φύγουν για το «μεγάλο προοδευτικό μέτωπο» του Τσίπρα. Και για του λόγου το αληθές, ιδού και το απόσπασμα με τις ύβρεις κατά της Χρυσής Αυγής:

«Και αυτοδύναμος να είμαι, θα επιδιώξω ευρύτερες συνεργασίες. Δεν υπάρχουν δυνάμεις πιο δεξιά από τη ΝΔ που να μπουν στη Βουλή. Δεν αναφέρομαι βέβαια στη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα χυδαίο, εκτός Δημοκρατίας κόμμα. Θέλω όσο πιο ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Θα αναζητήσουμε και στελέχη εκτός ΝΔ, για να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.»

Οι χαρακτηρισμοί του Μητσοτάκης προς το Κίνημά μας, αφιερωμένοι σε όσους χυδαιολογούν κατά της Χρυσής Αυγής ότι δήθεν συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή είναι μονάχα με τους Έλληνες και την Ελληνική Πατρίδα, είναι δε η μόνη πολιτική δύναμη που ειλικρινώς αντιμάχεται την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, έχοντας μάλιστα δηλώσει, με επιστολή του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, προς τους διεθνείς οργανισμούς ότι θα την ακυρώσει!

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mhtsotakhs-ston-ant1-tha-sebastw-thn-sumfwnia-twn-prespwn-akoma-kai-autodun#ixzz5dMJUqkdS

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr