Home Greek News Μαραθώνιος… δράσεων για τις Πρέσπες από Παμμακεδονική Συνομοσπονδία

Μαραθώνιος… δράσεων για τις Πρέσπες από Παμμακεδονική Συνομοσπονδία

by _
0 comment 101 views

Μαραθώνιος… δράσεων για τις Πρέσπες από Παμμακεδονική Συνομοσπονδία

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Κυριακής και σε μαραθώνιο δράσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπων απηύθηνε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Καμμένος όπως και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατουλης.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Ιωάννης Αθανασιάδης μίλησε για κίνδυνο διαμελισμού της Ελλάδας μέσω της συμφωνίας, εντόπισε πολιτικό πρόβλημα στην ψήφιση της και κάλεσε σε δράσεις αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου με την υπογραφή “αντι-διακήρυξης” στις Πρεσπες με τους φορείς που διαφωνούν.

ΕΦ.ΣΥΝ./ Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Ο δικηγόρος Γ. Μαρταπές έκανε λόγο για τη διοργάνωση μαραθώνιας πορείας που θα ξεκινήσει από τις Πρέσπες και μετά το πέρασμα και συγκεντρώσεις σε πόλεις όλης της χώρας θα καταλήξει στο Σύνταγμα ανάλογα με το πότε θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, τόνισε ότι συντάσσεται με όσους είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών επικαλούμενος την παρουσία και την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο περυσινό συλλαλητήριο. Χαρακτήρισε το θέμα εθνικό που ενώνει πέρα από ιδεολογικές διαφορές. Ακόμη μίλησε για άθλιο παζάρι ώστε να βρεθούν οι απαιτούμενοι βουλευτές. Στο τέλος άφησε υπόνοιες για κεφάλαια 50 εκατομμυρίων ευρώ προέλευσης…Σορός που δόθηκαν στη γειτονική χώρα.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και ο έτερος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τον Νίκο Κοτζιά και τον Τζόρτζ Σόρος. Μάλιστα, άφησε υπόνοιες δωροδοκίας και ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ακόμη εξήγησε τα κατά τη γνώμη του επιβλαβή και μη αναστρέψιμη σημεία της συμφωνίας.

Τέλος,  διάβασε κείμενο του Κώστα Ζουράρι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην αρχαία ελληνική χαρακτηρίζοντας πολιτικά σχιζοφρενή τη στάση του σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε από την πλευρά του, τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια προτάσσοντας τον πατριωτικό και όχι τον κομματικό χαρακτήρα τους. Κάλεσε ακόμη τους δημάρχους και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξουν το κίνημα ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τις απειλές κατά βουλευτών και τις αφίσες που κυκλοφόρησαν στη Βόρεια Ελλάδα οι ομιλητές δήλωσαν την καταδίκη τους για το περιστατικό και τη στοχοποίηση βουλευτών. Τόνισαν ότι ο αγώνας τους πρέπει να γίνει με νόμιμα και ειρηνικά μέσα.

https://www.efsyn.gr/arthro/marathonios-draseon-gia-tis-prespes-apo-pammakedoniki-synomospodnia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr