Home Greek News Το Δημόσιο πλήρωσε 3.092 ευρώ για να αγοράσει τρία iPhone στην Κουντουρά

Το Δημόσιο πλήρωσε 3.092 ευρώ για να αγοράσει τρία iPhone στην Κουντουρά

by _
0 comment 153 views

Το Δημόσιο πλήρωσε 3.092 ευρώ για να αγοράσει τρία iPhone στην Κουντουρά

Μέσα σε δύο χρόνια οι αγορές – Η υπουργός Τουρισμού φαίνεται ότι βγάζει το άχτι της στα iPhone

Όταν την αναζήτησε στο τηλέφωνο ο Πάνος Καμμένος, προ του κυβερνητικού διαζυγίου, δεν κατάφερε να τη βρει, αφού η κ.Έλενα Κουντουρά, ευρισκόμενη στην Κίνα, είχε παραδώσει το τηλέφωνό της στον … αστυνομικό φρουρό της.

Ενδεχομένως να το είχε κάνει όχι μόνο για να αποφύγει τον πρόεδρο του κόμματος από το οποίο διεγράφη χθες, αλλά και για την … ασφάλεια της συσκευής, αφού όπως φαίνεται η υπουργός Τουρισμού, για κάποιον άγνωστο λόγο, βγάζει το άχτι της στα iPhone, εξ ου και τα smart­phones της Apple δεν αντέχουν για πολύ στα χέρια της.

Ελένη η iPhone-φάγος
Μέσα σε δύο χρόνια η Ελενα Κουντουρά έχει αγοράσει (φυσικά με δαπάνη του υπουργείου Τουρισμού) τα κορυφαία μοντέλα iPhone, συνολικού κόστους 3.092,09 ευρώ. Το πιο πρόσφατο, το ολοκαίνουριο iPhone XR, με μνήμη 128 GB, με προστατευτική θήκη και προστατευτικό οθόνης, κρίθηκε το ιδανικό για την πολυάσχολη υπουργό που υποβάλλει τα iPhone σε μεγάλες κακουχίες.

Τα τρία τηλέφωνα

Το νέο κινητό κόστισε 1.351,60 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού στις 10 Δεκεμβρίου 2018. Βεβαίως, πρόκειται για συσκευή αντικατάστασης, από τη στιγμή που το προηγούμενο iPhone της κυρίας Κουντουρά είχε υποστεί «ανεπανόρθωτη βλάβη στη μητρική πλακέτα και στο σύστημα φόρτισης». Με αυτή τη διάγνωση… αποστρατεύτηκε, ύστερα από υπηρεσιακή θητεία μόλις δύο ετών. Αυτό το γνωρίζουμε διότι στις 2 Αυγούστου του 2016 η Ελενα Κουντουρά, τότε αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, είχε αγοράσει τρία κινητά τηλέφωνα. Συγκεκριμένα, αντί 1.740,49 ευρώ απέκτησε δύο iPhone και ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android.

Καλότυχο να είναι

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πάντως, ότι η τελευταία έκδοση του iPhone XR των 128 GB πωλείται στα καταστήματα προς 999 ευρώ, ενώ μαζί με τα περιφερειακά το συνολικό κόστος φτάνει στα 1.060 ευρώ και όχι στα 1.351,60, όπως αναγράφεται στο έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού. Μήπως η υπουργός επέλεξε τελικά το ακόμη ακριβότερο μοντέλο της Αpple, το iPhone XS, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει έως και τα 1.679 ευρώ; Στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου σημειώνεται ότι προηγήθηκε έρευνα αγοράς, άρα η αγορά ήταν η πλέον συμφέρουσα. Καλορίζικο και μακάρι αυτό το iPhone να αντέξει – για το καλό του ελληνικού τουρισμού…

ΠΗΓΗ: protothema.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr