Home Greek News Μπλόκο στο “Ελ. Βενιζέλος” σε πρώην σύμβουλο των Γεωργιάδη-Βορίδη

Μπλόκο στο “Ελ. Βενιζέλος” σε πρώην σύμβουλο των Γεωργιάδη-Βορίδη

by _
0 comment 110 views

Μπλόκο στο “Ελ. Βενιζέλος” σε πρώην σύμβουλο των Γεωργιάδη-Βορίδη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, 15:39

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση Novartis λίγες ώρες πριν λήξει το 2018, μετά τον εντοπισμό στο αεροδρόμιο από τις Αρχές του Νίκου Μανιαδάκη, προστατευόμενου μάρτυρα αλλά και εμπλεκόμενου στην υπόθεση, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό με την οικογένεια του. Όλα αυτά συμβαίνουν μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα για την εμπλοκή του στο μεγάλο σκάνδαλο με αποτέλεσμα να καταστεί ήδη κατηγορούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αρμόδια Εισαγγελέας Διαφθοράς ολοκληρώνει οσονούπω την έρευνα της που αφορά 10 πρόσωπα μεταξύ των οποίων και πολιτικούς, ενώ έχουν ανοιχθεί προς διερεύνηση και cross-checking τουλάχιστον 45 τραπεζικοί λογαριασμοί.

Είναι προφανές πως η κίνηση του Νίκου Μανιαδάκη να εγκαταλείψει άρον άρον την Ελλάδα με την οικογένεια του συνδέεται με τις πληροφορίες περί της επικείμενης άσκησης σε βάρος του ποινικής δίωξης.

Το μπλόκο στο αεροδρόμιο

Πρόκειται για τον σύμβουλο των πρώην υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, Νίκο Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση της Novartis, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα μας,  από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανιαδάκης θα πετούσε σήμερα το πρωί στις 09:00 για τη Μαδρίτη, ενώ μάλιστα είχε προλάβει να στείλει τις οικοσυσκευές του στην Ισπανία το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προσαγωγή του σημειώθηκε έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι αναπληρωτής κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και στο παρελθόν είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Σε βάρος του κ. Μανιαδάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες η αντίστροφη μέτρηση για τον κύριο Μανιαδάκη ξεκίνησε μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που κατέθεσε μάρτυρας ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον των εισαγγελέων διαφθοράς περιγράφοντας τον ρόλο του στην υπόθεση των παράνομων χρηματικών ποσών.

Χθες το βράδυ ο κ. Μανιαδάκης, επιχείρησε να φύγει από τη χώρα μαζί με την οικογένειά του με προορισμό άλλη χώρα της Ευρώπης προκειμένου να εγκατασταθούν πλέον μόνιμα εκεί. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές διατάχθηκε αμέσως η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ υποχρεώθηκε να παραδώσει και το διαβατήριο του.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, 18:45

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr