Home Greek News «Η Θάνου υποστήριζε να μην διορίζονται συνταξιούχοι δικαστικοί σε Ανεξάρτητες Αρχές»

«Η Θάνου υποστήριζε να μην διορίζονται συνταξιούχοι δικαστικοί σε Ανεξάρτητες Αρχές»

by _
0 comment 98 views

«Η Θάνου υποστήριζε να μην διορίζονται συνταξιούχοι δικαστικοί σε Ανεξάρτητες Αρχές»

Tα όσα έλεγε πριν εννέα χρόνια η Βασιλική Θάνου για τους συνταξιούχους δικαστικούς και την αντίθεση της στους διορισμούς τους σε Ανεξάρτητες Αρχές υπενθυμίζουν οι Financial Times με δημοσίευμά τους με αφορμή φυσικά την πρόθεση της κυβέρνησης να διορίσει την τ΄΄εως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού 

«Πριν από μια δεκαετία η κ. Θάνου επιχειρηματολογούσε κατά της αποδοχής θέσεων σε ανεξάρτητες αρχές από συνταξιούχους δικαστές, στο πλαίσιο ότι μπορεί να κατηγορηθούν ότι δέχονται πολιτικό πατρονάρισμα ή ακόμα ότι εμπλέκονται σε σκιώδεις επιχειρηματικές συναλλαγές.

“Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται κομματικά γραφεία και να αποδέχονται νέες θέσεις, ειδικά καλά αμειβόμενες όπως επικεφαλής ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών” έλεγε σε συνεδρίαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το 2009. “Οι συνταξιούχοι δικαστές θα πρέπει να διαφυλάσσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια αλλά κυρίως το κύρος και την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος”», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά τους οι FT.

Υπενθυμίζεται πως τις σχετικές δηλώσεις της κ. Θάνου το 2009 είχε επισημάνει και το liberal.gr. Συγκεκριμένα στα Δικαστικά Νέα, τεύχος Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2009, φιλοξενείτο ομιλία της πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, με την οποία καταδίκαζε απερίφραστα το ενδεχόμενο συνταξιούχος δικαστικός να αποδεχθεί θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Πολύ δε περισσότερο όταν έχουν περάσει από το προεδρείο της Ένωσης.

https://www.iapopsi.gr/i-thanoy-ypostirize-na-min-diorizontai-syntaxioychoi-dikastikoi-se-anexartites-arches/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr