Home Greek News Εκθέτει κατα λάθος ΔΗΜΟΣΙΑ τους δικούς της πράκτορες που δρούν στην ΕΛΛΑΔΑ η Αλβανική κυβέρνηση!

Εκθέτει κατα λάθος ΔΗΜΟΣΙΑ τους δικούς της πράκτορες που δρούν στην ΕΛΛΑΔΑ η Αλβανική κυβέρνηση!

by _
0 comment 174 views

Εκθέτει κατα λάθος ΔΗΜΟΣΙΑ και τόσο…ΒΛΑΚΩΔΩΣ τους δικούς της πράκτορες των δικών της υπηρεσιών μυστικών πληροφοριών που δρούν στο εξωτερικό, όπως η ΕΛΛΑΔΑ,  η Αλβανική κυβέρνηση του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΟΛΚΗΣ Έντι Ράμα καθώς και η εκάστοτε Αλβανική κυβέρνηση!!!

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ ΚΑΙ, ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ, ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ EKEI ΑΝΑΚΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…!!!….

-του Ιωάννη Κουντούντ | Λος Άντζελες | 7.41 πμ | 19 Δεκ. 2018

Οι ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις ταυτότητες και τις δραστηριότητες των πρακτόρων μυστικών πληροφοριών της Αλβανίας έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο, προφανώς λόγω διοικητικού σφάλματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό ανησύχησε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, του οποίου η Αλβανία είναι μέλος από το 2009.

Η βρετανική εφημερίδα “Τhe Independent”, η οποία ανέφερε το περιστατικό νωρίτερα αυτό το μήνα, το χαρακτήρισε ως “μια επικίνδυνη παραβίαση που θα μπορούσε να έχει διεθνείς συνέπειες”. Το έγγραφο ανέφερε έναν πρώην αξιωματικό της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος περιέγραψε την παραβίαση ως “το είδος γραφειοκρατικής καταστροφής που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές άλλων ανθρώπων“.

Μέχρι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Αλβανία ήταν κομμουνιστικό κράτος ευθυγραμμισμένο με την Κίνα.  Όμως, από το 1991, η πρώην κομμουνιστική χώρα προσπάθησε να ευθυγραμμιστεί με τη Δύση. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, οι διαδοχικές αλβανικές διοικήσεις προσπάθησαν να καταπολεμήσουν τον γενικευμένο νεποτισμό και τις διαφθορές της κυβέρνησης.

Μια σημαντική πτυχή αυτής της συνεχιζόμενης εκστρατείας κατά της διαφθοράς αφορά την καθημερινή δημοσίευση των οικονομικών δραστηριοτήτων των αλβανικών κυβερνητικών υπηρεσιών.  Οι πληροφορίες αυτές είναι διαθέσιμες σε υπολογιστικά φύλλα με δυνατότητα αναζήτησης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Αλβανίας. Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς, το Αλβανικό Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας δημοσιεύει – σχεδόν καθημερινά – υπολογιστικά φύλλα των καθημερινών πληρωμών όλων των κυβερνητικών ιδρυμάτων στην ιστοσελίδα τους.

Μία από τις στήλες των υπολογιστικών φύλλων αναφέρεται σε συγκεκριμένα αλβανικά κυβερνητικά γραφεία, όπως το ίδιο το…πρωθυπουργικό γραφείο, η Προεδρία και τα διάφορα δικαστήρια της χώρας!!!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, οι πληρωμές μπορούν επίσης να φιλτραριστούν από την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κράτους (Αλβανία: Shërbimi Informative Shtetëror), κοινώς γνωστή με το ακρωνύμιό της SHISH, συμπεριλαμβανομένης μιας πραγματικής θάλασσας πληροφοριών σχετικά με τις εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις πληροφοριών και το προσωπικό πληροφοριών μιας χώρας του ΝΑΤΟ .

Πρόσφατα, όμως, ο Βίνσεντ Τρίεστ, ερευνητής σε στη βρετανική ιστοσελίδα ερευνών “Bellingcat”, διαπίστωσε ότι τα διαθέσιμα στο κοινό υπολογιστικά φύλλα περιείχαν πληροφορίες σχετικά με την κρατική υπηρεσία πληροφοριών, την υπηρεσία κατασκοπείας της Αλβανίας, γνωστή ως SHISH. Κατά την εξέταση των υπολογιστικών φύλλων, ο Triest (Τρίεστ) κατάφερε να βρει τα ονόματα, τους επίσημους τίτλους εργασίας, τους μισθούς και τα μηνιαία έξοδα τουλάχιστον οκτώ ανώτερων μελών της SHISH. Οι περισσότεροι από αυτούς, δήλωσε ο Τρίστης, υπηρετούν υπό επίσημη (διπλωματική) κάλυψη σε πρεσβείες και προξενεία της Αλβανίας στην… Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Σερβία και αλλού στην Ευρώπη.

Σε ένα άρθρο που δίνει συνέχεια στο ίδιο θέμα, που δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα του “Bellingcat”, ο Τρίεστ δήλωσε ότι τα λογιστικά φύλλα στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας περιέχουν ονόματα και εθνικά αρχεία αναγνώρισης των υπαλλήλων της SHISH, των γραφείων όπου υπηρετούν, και ακόμη και της μάρκας και του μοντέλου των οχημάτων που οδηγούν μαζί με τους αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας τους. Ένα ξεχωριστό υπολογιστικό φύλλο απαριθμεί τους εργολάβους κατασκευής, τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους που χρησιμοποιούνται από διάφορα γραφεία της SHISH, καθώς και τους μηχανικούς που έχουν προσληφθεί ως ανάδοχοι για να εξυπηρετήσουν τα οχήματα της υπηρεσίας.

Μια κυβερνητική πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, άφησε να εννοηθεί ότι τα μετρητά χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν πληροφοριοδότες. Οι πληροφορίες φάνηκαν να ενημερώνονται καθημερινά, όταν το υπουργείο απλώς ανέβαζε ένα νέο ηλεκτρονικό υπολογιστικό φύλλο.

Οι πληρωμές περιελάμβαναν επίσης δεκάδες ταξίδια σε άλλες χώρες, αποκαλύπτοντας κατα καιρούς σε ποιές χώρες ταξίδευαν πράκτορες SHISH. Για παράδειγμα, ένας πράκτορας έλαβε 2.000 ευρώ σε μετρητά για ταξίδι στη Σλοβενία τον Ιανουάριο του 2018.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τουλάχιστον δύο από τους εκτεθειμένους αξιωματικούς SHISH υπηρετούν σε “ευαίσθητες θέσεις στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες” γράφει ο κ Τρίεστ. Αυτό έχει προκαλέσει συναγερμούς στο ΝΑΤΟ, καθώς οι Αλβανοί αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών με πρόσβαση στα μυστικά του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν τώρα να γίνουν επιρρεπείς σε ενδεχόμενη πρόσληψη από εχθρικές υπηρεσίες κατασκοπείας, δήλωσε ο «The Independent». Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την αλβανική κυβέρνηση για την παραβίαση της ασφάλειας και της είπαν ότι τα ευαίσθητα δεδομένα θα αφαιρεθούν αμέσως από κυβερνητικούς ιστότοπους.

Μετά τη δημοσίευση στο “The Independent”, το SHISH και το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκαν να αφαιρέσουν τις πληροφορίες, προκειμένου να εμποδίσουν περισσότερους ανθρώπους να τις αποκτήσουν. Ωστόσο, λίγο αργότερα, σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμάζευτα, το SHISH δημοσίευσε μια δήλωση ότι “Οι ειδήσεις σχετικά με τη διαρροή μυστικών πληροφοριών από το SHISH δεν είναι αληθινές”.

Ο γέγονε όμως….ΓΕΓΟΝΕ!!!

 

Ένας παλαιός πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών της Αλβανίας είπε στο Bellingcat ότι η “αδυναμία [των αλβανικών αρχών] να αφαιρέσουν τα δεδομένα προέρχεται από το γεγονός ότι δεν αισθάνονται προσωπικά υπεύθυνες για τις διαρροές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι ηλεκτρονικές και πιθανότατα να παραμείνουν σε απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο”.

Εν τω μεταξύ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με το SHISH έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο.

Το 2017, το γραφείο του προέδρου της Αλβανίας ανέβασε το λεγόμενο “έντυπο αποποινικοποίησης” του διευθυντή της SHISH, Helidon Bendo, για να αποδείξει ότι δεν διώχθηκε για εγκλήματα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για να απαγορεύσει στους καταδικασθέντες από το να κατέχουν εκλεγμένες θέσεις ή βασικές κυβερνητικές λειτουργίες στην Αλβανία. Το αρχείο μεταφορτώθηκε στο διαδίκτυο χωρίς να αποκρύπτεται η ταυτότητα του διευθυντή πληροφοριών. Απέτυχε επίσης να αποκρύψει τη διεύθυνση του σπιτιού του.


Με πληροφορίες από τα δύο ακόλουθο σάιτ….

  1. https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/12/18/how-albania-accidentally-exposed-its-own-intelligence-operatives/ | Εκδοτική υποστήριξη της Natalia Antonova και του Christiaan Triebert.
  2. ►Συγγραφέας: Ιωσήφ Φιτσανάκης (Joseph Fitsanakis) | Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου 2018 | Permalink

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr