Χ.Ακάρ: «Μην κουνηθεί η Ελλάδα σε Αιγαίο-Αν.Μεσόγειο – 462 τ. χλμ. η Μπλε Πατρίδα μας» – Χάρτες πρόκληση από Άγκυρα

Χ.Ακάρ: «Μην κουνηθεί η Ελλάδα σε Αιγαίο-Αν.Μεσόγειο – 462 τ. χλμ. η Μπλε Πατρίδα μας» – Χάρτες πρόκληση από Άγκυρα

Τουρκία: “Κανένα βήμα – Κανένα τετελεσμένο από Ελλάδα”

Το δόγμα της Τουρκίας επί των θαλασσών της επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη σύνοδο κορυφής σήμερα της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα αποδεχτεί κανένα τετελεσμένο στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων Μπλε Πατρίδα, που περιλαμβάνει το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανέφερε:

«Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων Μπλε Πατρίδα μας, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Θα προστατεύσουμε με αποφασιστικότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της «ΤΔΒΚ» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Δεν πρόκειται ποτέ να επιτραπεί χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στη Μπλε Πατρίδα μας».

Oπως ανέφερε χτες το pronews.gr, σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα η οποία εξέδωσε NAVTEX για σεισμογραφικές έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελόριζου!

Με την NAVTEX 1291/18 οι Τουρκικές Αρχές αναγγέλλουν την διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Barbaros και τα συνοδευτικά σκάφη Tanux-1 και Apollo Moon για το διάστημα 10-13 Δεκεμβρίου σε περιοχές που επικαλύπτουν την Κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πρόκειται για τις ίδιες περιοχές για τις οποίες είχε εκδώσει παράνομες άδειες ερευνών για την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ το 2012.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η Αθήνα στην ενέργεια αυτή; Η Άγκυρα θέλει να προκαλέσει κλιμάκωση.

Οι χάρτες που δημοσίευσε η Τουρκία δείχνουν την περιοχή που σύμφωνα με τα όσα παράλογα υποστηρίζει, αποτελούν “τουρκική υφαλοκρηπίδα” με το Καστελόριζο εξαφανισμένο.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/734247_hakar-min-koynithei-i-ellada-462-thlm-i-mple-patrida-mas-hartes