ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΏΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ”

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ! ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΏΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και “πάρτε τα ελεύθερα στο κρανίο” με την κατάντια του ελληνικού κράτους που επιτρέπει  στα φίδια να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην ως τώρα απελευθερωμένη Μακεδονία μας.

Θάρρος πήρανε μετά την κατάπτυστη “Συμφωνία των Πρεσπών” όπου συνυπογράφηκε από την ελληνική κυβέρνηση με όρους που ούτε μετά από ήττα δεν υπογράφονται!

Δείτε παρακάτω τι ενέκρινε Πρωτοδικείο της ελληνικής δικαιοσύνης και που επιτρέπει πανελεύθερα και με τη σφραγίδα επίσημης κρατικής αρχής να οργιάζει η σλαβοκίνητη προπαγάνδα μέσα στην ίδια την πατρίδα μας.

Με ανήκουστες εντυπώσεις που δείχνουν να προτιμούν την περιοχή της Αριδαίας παρά την άρνηση του κόσμου να αποδεχτεί ακόμη και τον ανεκδιήγητο Παπατσαρκνιά που κυκλοφορεί καρναβαλίζων φορώντας κάτι σαν μαύρη κελεμπία… και παριστάνοντας τον επίσκοπο…(!) της ανύπαρκτης μακεδονικής εκκλησίας.

Σοκαρισμένος ο κόσμος της περιοχής από όσα συμβαίνουν δίχως το κράτος να δείχνει την παραμικρή πρόθεση να εξασφαλίσει στοιχειώδες αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες!

Παρακάτω παραθέτουμε στοιχεία από το νεοϊδρυθέν σωματείο με την παρακάτω επωνυμία:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LINK
https://npokrstemisirkov.blogspot.com/?m=1&fbclid=IwAR0YR-fe5uVv6So_mf9onJ22O6g1FGIQHgG_CnmMzOqXGbuQp7BZSd2fnz4

Στις 18 Νοεμβρίου, 2018 ιδρύθηκε νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΏΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ”, με έδρα την Αριδαία.

Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλαδα και στην Ευρώπη. Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές η μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:

α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

β) εκδόσεις CD/DVD

γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων

δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.

ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.

Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις.

 

Να τονίσουμε ότι ο ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ είναι Βουλγαρικής καταγωγής και αποδεικνύεται περίτρανα απο το ότι πλέον πέρα από τους Σκοπιανούς υπάρχει και “υπόγεια” συνεργασία μεταξύ αυτών και των Βουλγάρων!
Δείτε στη wikipedia τι αναφέρει σχετικά για τον συγκεκριμένο Βούλγαρο: