Home Greek News Οι Κούρδοι προκαλούν τους Ρώσους: Αφού ξέρετε που έχει το Ισλαμικό Κράτος τα χημικά γιατί δεν χτυπάτε;

Οι Κούρδοι προκαλούν τους Ρώσους: Αφού ξέρετε που έχει το Ισλαμικό Κράτος τα χημικά γιατί δεν χτυπάτε;

by _
0 comment 141 views

Οι Κούρδοι προκαλούν τους Ρώσους: Αφού ξέρετε που έχει το Ισλαμικό Κράτος τα χημικά γιατί δεν χτυπάτε;

, 22:22


Οι χώρες που μάχονται για τα συμφέροντά τους και διαμελίζουν τη Συρίασυναντήθηκαν στην Αστάνα, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, αναφερόμενο στην «τριμερή» Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για το συριακό.

Εν μέσω αυτών των διαδικασιών, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε μια δήλωση στην οποία ισχυρίζεται ότι μισθοφόροι του Ισλαμικού Κράτους θα χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και έφεραν 11 ειδικούς από το εξωτερικό για να προετοιμάσουν αυτά τα όπλα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ, συνεχίζει το ANHA, το μέρος όπου προετοιμάζονται τα χημικά όπλα είναι σε ένα χωριό που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση. Το κτίριο, όπου παρασκευάζονται τα δηλητηριώδη αέρια, ήταν πριν τον πόλεμο νοσοκομείο.

Απορεί λοιπόν το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων. Αφού η Ρωσία έχει όλες αυτές τις πληροφορίες, γιατί δεν έκανε κάποια κίνηση να το καταστρέψει;

Στη Συρία, συνεχίζει το κουρδικό πρακτορείο, το συριακό καθεστώς πήρε πολλές φορές το πράσινο φως από τη Ρωσία για να χρησιμοποιήσει χημικά ενάντια στις συμμορίες των μισθοφόρων.

Αλλά και οι μισθοφορικές συμμορίες υπό τουρκικές διαταγές επίσης χρησιμοποίησαν χημικά όπλα ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ (στην πόλη του Χαλεπιού) το 2016.

Μετά την επικέντρωση του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας στην Ιντλίμπ, η χρήση των χημικών όπλων έγινε ξανά αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Οι δυτικές χώρες προειδοποίησαν το συριακό καθεστώς ότι η Ρωσία δεν πρέπει να κάνει χρήση χημικών όπλων.

Αλλά η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι μισθοφόροι (ισλαμιστές) στην Ιντλίμπ προετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα σε περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση.

Στη Συμφωνία του Σότσι μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας (για την Ιντλίμπ) το ζήτημα τέθηκε στην άκρη και δεν συζητήθηκε.

Δύο μήνες μετά τη Συμφωνία του Σότσι, το συριακό καθεστώς ισχυρίστηκε ότι συμμορίες μισθοφόρων από τα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού βομβάρδισαν με χημικά την πόλη του Χαλεπιού που ελέγχει η κυβέρνηση, που σημαίνει ότι αυτό που είχε προειδοποιήσει η Ρωσία συνέβη.

Τώρα η Ρωσία προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει επίθεση με χημικά ενάντια στις SDF, γνωρίζει το όνομα του χωριού και σε ποιο κτίριο -πρώην νοσοκομείο- προετοιμάζονται τα όπλα, αλλά δεν κάνει τίποτα και αυτό γεννά πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με το ANHA.

1. Η απόφαση για επίθεση με χημικά όπλα ενάντια στις SDF με τη βοήθεια της Ρωσίας πάρθηκε στην τελευταία συνάντηση στην Αστάνα;

2. Εάν οι μισθοφόροι του Ισλαμικού Κράτους έχουν χημικά όπλα, γιατί δεν τα χρησιμοποίησαν μέχρι τώρα;

3. Εάν αληθεύει ότι οι μισθοφόροι έχουν στα χέρια τους χημικά όπλα, γιατί η Ρωσία δεν κινήθηκε εναντίον τους;

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων καταλήγει με την εξής δήλωση: Εάν χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, υπάρχει μετά βεβαιότητας ένας αριθμός χωρών που υποστηρίζει αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

https://www.tribune.gr/world/news/article/529864/oi-koyrdoi-prokaloyn-toys-rosoys-afoy-xerete-poy-echei-to-islamiko-kratos-ta-chimika-giati-den-chtypate.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr