Home Greek News Ξεκίνησε η μεγάλη πατριωτική μαθητική διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές υπερασπίζονται την Μακεδονία (φωτό, βίντεο)

Ξεκίνησε η μεγάλη πατριωτική μαθητική διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές υπερασπίζονται την Μακεδονία (φωτό, βίντεο)

by _
0 comment 194 views

Ξεκίνησε η μεγάλη πατριωτική μαθητική διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές υπερασπίζονται την Μακεδονία (φωτό, βίντεο)

Μαθητές από πάνω από 100 σχολεία της Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα διαδηλώνουν στους δρόμους για την ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή την ώρα μαθητές κινούνται επί της Λαγκαδά με πανό και ελληνικές σημαίες. Η ίδια εικόνα και στις Δωδεκαόροφες.

Υπό κατάληψη βρίσκονται εδώ και αρκετές μέρες σχολεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα αντιδρώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, 50 σχολεία – γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ, πραγματοποιούν κατάληψη. Στην ανατολική Θεσσαλονίκη εκτιμάται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ότι σήμερα το πρωί στο 30% των σχολείων από τα συνολικά 170 είτε πραγματοποιείται κατάληψη είτε οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε αποχή, προκειμένου να συμμετέχουν στις δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στον Λευκό Πύργο και η στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σε καταγραφή των υπό κατάληψη σχολείων προχωρά από το πρωί και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σήμερα στο χορό των καταλήψεων μπήκαν και οι μαθητές του 4ου και 5ου Λυκείου Καλαμαριάς. Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «συμβολική πράξη αντίστασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και την πρωτοφανή παραχάραξη της ιστορίας».

Ανάλογη εικόνα με καταλήψεις στα σχολεία καταγράφεται και σε πολλούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Κατερίνη και Σέρρες

Μαθητής σχολείου της Θεσσαλονίκης ιππεύοντας άλογο κινείται στη πορεία των μαθητών ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr