Home Greek News Μητσοτάκης: Αφήνετε τα γκρουπούσκουλα για να καίνε την Αθήνα μετά τις εκλογές – Τσίπρας: Δεν ζούμε στη Γκόθαμ Σίτι

Μητσοτάκης: Αφήνετε τα γκρουπούσκουλα για να καίνε την Αθήνα μετά τις εκλογές – Τσίπρας: Δεν ζούμε στη Γκόθαμ Σίτι

by _
0 comment 186 views

Μητσοτάκης: Αφήνετε τα γκρουπούσκουλα για να καίνε την Αθήνα μετά τις εκλογές – Τσίπρας: Δεν ζούμε στη Γκόθαμ Σίτι

Χρήστος Μπόκας

Κατάργηση του ασύλου προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ που ζήτησε εξηγήσεις για την παράδοση των πανεπιστημίων στο Ρουβίκωνα – «Η εγκληματικότητα είναι ένα φαινόμενο της κοινωνίας» απάντησε ο πρωθυπουργός

Η παράδοση των δημόσιων πανεπιστημίων στην ανομία, η προοπτική ίδρυσης μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων αλλά και οι ιδεολογικές καταβολές της τρομοκρατίας κυριάρχησαν στην μονομαχία των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για την παράδοση των πανεπιστημίων στον Ρουβίκωνα αλλά και σε εμπόρους ναρκωτικών για να υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας και ανομίας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να υποβαθμίσει την ανεξέλεγκτη κατάσταση λέγοντας «μας φέρατε φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι τοίχοι του Πολυτεχνείου έχουν σπρέι. Το πολυτεχνείο όμως κάηκε επι των ημερών σας και όχι των δικών μας». Υποστήριξε δε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί τα δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξει το δρόμο ίδρυσης μη κρατικών ιδρυμάτων.

Η συζήτηση προκλήθηκε μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το «πανεπιστημιακό άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «παραβατικό άσυλο»» και προανήγγειλε ότι ΝΔ θα καταργήσει τον σχετικό νόμο.

Απο την πλευρά του ο πρωθυπουργός είπε πως «η εγκληματικότητα είναι ένα φαινόμενο της κοινωνίας στην οποία ζούμε» ενώ υποστήριξε πως το σχέδιο της ΝΔ είναι η δυσφήμιση των δημόσιων πανεπιστημίων προκειμένου να δημιουργηθεί η ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών.

Παράλληλα επιχείρησε να δείξει ότι η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και να πείσει ότι το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στην κοινωνία αποτελεί προϊόν… fake news. «Περιγράφετε μια κατάσταση σαν να ζούμε στην Γκόθαμ Σίτι. Αυτή με τον Μπάτμαν» είπε.

«Επιχειρείται να ωραιοποιήσετε την κατάσταση» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης για να καταγγείλει απόπειρες δημιουργίας νέας γενιάς ατάκτων που θα λάβει δράση μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μήπως βολεύεστε με αυτή την κατάσταση; Μήπως η προκλητική ανοχή σε γκρουπούσκουλα είναι μια προετοιμασία για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα; Μήπως επιτρέπετε σε αυτές τις ομάδες να κάνουν ανώδυνη εκπαίδευση για να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάψουν την Αθήνα όταν περάσετε στην αντιπολίτευση όπως έκαναν το 2008 που εσείς δεν είχατε πει κουβέντα. Δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Έχετε την ιστορία σας» ειπε χαρακτηριστικά. «Είστε το χθες του ψέματος και της ισοπέδωσης. Η ιστορία σας έχει ξεπεράσει» είπε σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι υπάρχουν θύματα και στις δύο πλευρές «του ιδεολογικού χάρτη» και αναφέρθηκε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή αλλά και στην δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα.

Με επιστολές καθηγητών και φοιτητών η πρωτολογία Μητσοτάκη

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρωτολογία του αρχηγού της ΝΔ που περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια επικαλούμενος μάλιστα επιστολές και ανακοινώσεις καθηγητών και φοιτητών.

– «Τεράστιο πρόβλημα και απειλή για τις ζωές και την ίδια την Δημοκρατία η κατάσταση στα πανεπιστήμια. Η ανομία και η εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια εξάγονται»

– «Οι δραστηριότητες εντός των πανεπιστημίων είναι του κοινού ποινικού δικαίου όπως διακίνηση ναρκωτικών. Την ίδια ώρα οι συλλογικότητες ελέγχουν πανεπιστημιακές σχολές που μετέτρεψαν σε ορμητήρια για επεισόδια και καταστροφές και βιοτεχνίες μολότοφ.

– «Αυτό που άλλοτε λέγαμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «Παραβατικό Άσυλο».

– «Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται στον φυσικό τους χώρο

– «Η επέτειος Πολυτεχνείου έχει μετατραπεί σε γιορτή ρίψης μολότοφ

– «Στην Ελλάδα του κυρίου Τσίπρα ο μόνος χώρος που δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τις απόψεις σου είναι τα δημόσια πανεπιστήμια»

– Η Ερώτηση έχει συνταχθεί από την τραυματική εμπειρία όσων εμπλέκονται στην τραγωδία των πανεπιστημίων. Την συνυπογράφουν 1.500 φοιτητές που αναφέρουν σε επιστολή τους ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε μέρη του πανεπιστημίου που εγκαταλείπεται στην τύχη του. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κυρίε Τσίπρα όχι σε εμένα

– Μέχρι πότε να θα ανέχεστε παρακρατικές φασιστικές πρακτικές αυτών των ομάδων και θα αδιαφορείτε σε όσους ορθώνουν το ανάστημά τους

– Με ποιους είστε; Με τους καθηγητές, τους φοιτητές ή με τις ομάδες των τραμπούκων; Εμείς είμαστε με τους καθηγητές και όχι με το βαποράκι. Είμαστε με τον φοιτητή και όχι τον καταληψία. Είμαστε με την κανονικότητα και την νομιμότητα. Είμαστε με όσους λένε έως έδώ. Φτάνει πια αξίζουμε καλύτερα από αυτή την ντροπή.

– Είστε υπερήφανος που είστε πρωθυπουργός που άφησε τα δημόσια πανεπιστήμια σε αυτή την κατάντια και επιμένετε ότι το θέμα αυτό αφορά λίγους και πως αυτό το ζήτημα αφορά την ακροδεξιά ατζέντα αν και αφορά την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα πανεπιστήμια γιατί δεν θέλει.

– Όλα αυτά θα τελειώσουν. Με ΝΔ τα πανεπιστήμια μας θα καθαρίσουν από λαθρέμπορους και εμπόρους ναρκωτικών και τραμπούκους. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα για κατάληψη από εξωπανεπιστημαικά στοιχεία Όσοι ασχημονούν θα πεταχτούν έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί. Δεν θα αλλάξει ο νόμος, θα καταργηθεί.

– «Είστε το χθες του ψέματος και της ισοπέδωσης. Η ιστορία σας έχει ξεπεράσει».

Για «ψεύτικα στοιχεία» η απάντηση Τσίπρα

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ανέφερε:

– «Πολιτεύεστε με ψεύτικα στοιχεία. Αυτό που αναδύεται είναι μεγάλο βαθύ μίσος για τα δημόσια πανεπιστήμια. Υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο».

– «Φέρατε φωτογραφίες από το πολυτεχνείο με σπρέι στους τοίχους. Το πολυτεχνείο όμως κάηκε επι των ημερών σας και όχι των δικών μας»

– «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι στην δική μας διακυβέρνηση τα κρούσματα είναι μειωμένα. Ερευνα του ΠΑΜΑΚ δείχνει ότι τα 2/3 περιστατικών βίας στα πανεπιστήμια ήταν επι δικών σας ημερών.

– Έχετε ιδεοληπτική νοοτροπία. Καταγγείλατε ότι μήτρα ανομίας – βίας είναι η Αριστερά. Όμως εσείς έχετε βουλευτή που ως φοιτητής κρατούσε τσεκούρι

– Δεν έρχομαι να υπερασπιστώ αλλά να καταγγείλω κάθε φασίζουσα νοοτροπία με τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής με την δολοφονία του Παύλου Φύσα

– Είναι άδικο να δίνεται αυτή την εικόνα όταν την χώρα μας επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες λες και ζούμε στην χώρα του Γκόθαμ Σίτι.

– Ψαρεύετε στα θολά νερά ακροδεξιάς αντίληψης προκαλώντας ζημία στην εικόνα πανεπιστημίων.

– Δεν θέλετε λύση αλλά πολιτική εκμετάλλευση.

– Η εγκληματικότητα είναι ένα φαινόμενο της κοινωνίας στην οποία ζούμε αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δυσφημούμε τα πανεπιστήμια

– Ο βασικός λόγος στοχοποίησης του δημόσιου πανεπιστημίου είναι εμμονή για να δημιουργηθεί ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

– Έχετε επιλεκτική όραση των κρουσμάτων παραβατικότητας. Εμείς τα βλέπουμε και προσπαθούμε για λύσεις. Εσείς βλέπετε μόνο Ρουβίκωνα. Στην ΑΣΟΕ δεν βλέπετε ότι η ΔΑΠ συνελήφθη να έχει στήσει φάμπρικα για να κάνει αντιγραφές στις εξετάσεις. Στην Πάτρα πάλι η παράταξη ΔΑΠ υποστήριξε δημόσια τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν . Αυτή είναι η λογική των αρίστων που έχετε. Εμείς βλέπουμε τα προβλήματα.

«Μήπως επιτρέπετε σε αυτές τις ομάδες να κάνουν ανώδυνη εκπαίδευση;» η δευτερολογία Μητσοτάκη

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι

– Δεν αντιλαμβάνεστε τι γίνεται στην χώρα ή δεν θέλετε να ακούσετε. Σας περιέγραψα την κατάσταση που καταγγέλλουν φοιτητές και καθηγητές. Ανέχεστε τις καταλήψεις δημόσιων χώρων ναι ή όχι;

– Υπάρχει πανεπιστήμιο σήμερα στην Ευρώπη που να παρουσιάζει την εικόνα πλήρους εγκατάλειψη του ΑΠΘ και του Μετσόβιου

– Ισχυρίζεστε ότι επειδή εμείς αναδεικνύουμε ένα πρόβλημα που αναφέρουν οι φοιτητές και καθηγητές θέλουμε να μειώσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια;

– Για λόγους που σας βολεύουν παρουσιάζετε και στο ζήτημα αυτό μια ωραιοποιημένη εικόνα. Μήπως βολεύεστε με αυτή την κατάσταση; Μήπως η προκλητική ανοχή σε γκρουπούσκουλα είναι μια προετοιμασία για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα; Μήπως επιτρέπετε σε αυτές τις ομάδες να κάνουν ανώδυνη εκπαίδευση για να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάψουν την Αθήνα όταν περάσετε στην αντιπολίτευση όπως έκαναν το 2008 που εσείς δεν είχατε πει κουβέντα. Δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Εχετε την ιστορία σας.

– Διαστρεβλώνετε όσα λεω. Η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας όπως εκφράστηκε από την 17 Νοέμβρη είναι η μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

– Αναφερθήκατε σε σύμπραξη Πολυτεχνείου και Κολούμπια όμως τι είναι το Κολούμπια; Μήπως είναι μη κρατικό;

– Λέτε ότι είστε των ίσων ευκαιριών αλλά είστε υποκριτές και κολλημένοι όχι στον περασμένο αιώνα αλλά στον μεσαίωνα

– Αν έρθει το ίδρυμα Νιάρχος και Ωνάση και πει ότι θέλει να διαθέσει 500 εκατ ή 1 δις για να κάνει μη κερδοσκοπικο πανεπιστήμιο δεν μπορεί και εσείς στερείτε αυτή την δυνατότητα λόγω ιδεοληψιών.

– Με την αλαζονική σας πρώτη τοποθέτηση περιφρονήσατε φοιτητές και καθηγητές που εκφράζουν καθημερινά την απελπισία τους. και τους βοηθήσατε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από εσάς.

Υποστηρίζουμε ένα σύστημα που θα στηρίζει τους άριστους ανεξαρτήτως τάξης

Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Τσίπρας υποστήριξε:

– έχετε ιδεοληψία σε σχέση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

– Είπατε ότι σε αυτόν το τόπο το αίμα από τρομοκρατικές πρακτικές έχει συγκεκριμένη ιδεολογική αναφορά. Κάνετε διπλό λάθος να επιμένετε σε αυτή την τοποθέτηση και κάνετε διπλό λάθος γιατί νεκροί υπήρξαν και από τις δύο πλευρές του ιδεολογικού χάρτη. Δεν είναι τα φαινόμενα του σήμερα. Αναφέρθηκα στον Παύλο Φύσσα. Τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. έχουν θύματα μετανάστες. Θα αναφερθώ και στο πρόσφατο παρελθόν. Για εμάς έχει αξία και το αίμα του Νίκου Τεμπονέρα.

– Εμμονή έχετε και στο άρθρο 16. Εμείς υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο που δεν είναι ιδεολογική σύλληψη της αριστεράς.

– Αντιλαμβάνεστε την καθολική πρόσβαση στην γνώση ως ισοπέδωση.

– Εμείς υποστηρίζουμε σύστημα που θα γεννά άριστους και άξιους ανεξάρτητα από την ταξική θέση του καθενός. Εσείς δεν ενδιαφέρεστε γι αυτό. Εχετε αποφασίσει ποιοι είναι οι εκλεκτοί.

– Θέλετε την γνώση προσδεδεμένη σε συμφέροντα, υποταγή των πανεπιστημίων στην αγορά.

– Εχετε την εντύπωση ότι θα χτιστούν στην Ελλάδα παραρτήματα από Κολούμπια, Γειλ και τα άλλα μεγάλα πανεπιστήμια;

– Η πολιτική της ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

https://www.protothema.gr/politics/article/841479/mitsotakis-afinete-ta-groupouskoula-gia-na-kaine-tin-athina-meta-tis-ekloges-tsipras-kanete-san-einai-i-gotham-siti/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr