«Ξηλώνουν» την ομάδα εκδόσεων της ΕΛΑΣ μετά το φιάσκο με τα ημερολόγια

«Ξηλώνουν» την ομάδα εκδόσεων της ΕΛΑΣ μετά το φιάσκο με τα ημερολόγια

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ προχώρησε στην «αποκαθήλωση» 14 ατόμων  που ήταν υπεύθυνοι για την έκδοση των ημερολογίων  που ανέγραφαν τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία»  και «Βόρεια Κύπρος»

“Ξήλωσαν” δεκατέσσερα άτομα από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ που ήταν υπεύθυνοι για την έκδοση των ημερολογίων της ντροπής που παρουσίαζαν χάρτη που αναγράφει τη FYROM ως Μακεδονία και το ψευδοκράτος της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρο.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μετά την ΕΔΕ, προχώρησε και στο ξήλωμα της ομάδας από την εν λόγω υπηρεσία που ήταν υπεύθυνη για τα ημερολόγια του 2019 την ίδια ώρα που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που παρουσιάζει το protothema.gr, με τα φορτηγά της Αστυνομίας μεταφέρονται άρον άρον από τις διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ οι ατζέντες.

Από την πλευρά τους, πολλοί αστυνομικοί δηλώνουν πως δεν θα προμηθευτούν τα ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας για το γεγονός της αναγραφής των Σκοπίων ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για χιλιάδες έτοιμες ατζέντες – περισσότερες από 60.000, καθώς περίπου 55.000 είναι η δύναμη της Αστυνομίας – ενώ οι συνδικαλιστές αναρωτιούνται ποιοι θα πληρώσουν το κόστος της ζημιάς που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

IMG_4290_2

Μάλιστα, λένε ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας φέρει ευθύνες για το γεγονός αυτό και δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας από επίσημο δημόσιο οργανισμό της χώρας μας και ειδικά από το Σώμα Ασφαλείας της Αστυνομίας. «Εάν η Ελληνική Αστυνομία αναγραφεί Μακεδονία το γειτονικό κράτος μας, την εντύπωση βγαίνει επίσημα προς το εξωτερικό για τη θέση της Ελλάδας;». Ο αντιπρόεδρος Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως: “Ειδικά εμάς τους αστυνομικούς που καταγόμαστε και υπηρετούμε στη Βόρεια Ελλάδα μας ενόχλησε. Είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό θέμα που δεν έπρεπε να προκύψει στην Αστυνομία που πρεσβεύει τη νομιμότητα, λειτουργεί για την ασφάλεια των Ελλήνων και υπηρετεί το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα αναφορικά με το κόστος επανέκδοσης των ημερολογίων ενώ πρέπει αυτή τη φορά στην ΕΔΕ η απόδοση ευθυνών να μην περιοριστεί στα χαμηλά κλιμάκια”. επισημαίνουν.

Δερματόδετα με προυπολογισμό 40.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ 

Απο την πλευρά τους οι συνδικαλιστές ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ενώ απορούν γιατί ενώ υπάρχει και τυπογραφείο της ΕΛ.ΑΣ δεν τυπώθηκαν εκεί. Η ηγεσία της αστυνομίας στην ανακοίνωση που ‘έβγαλε και διέταξε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης τόνισε ότι τα ημερολόγια εκτυπώθηκαν από «ιδιωτική εταιρεία». “Τα ημερολόγια ήταν δερματόδετα και ήταν αδύνατον να τυπωθούν στο τυπογραφείο της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι όπως κάθε χρόνο ανετέθη με διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία” τονίζει στο protothema.gr πηγη του αρχηγείου επισημαίνοντας πως “Υπάρχει σχετική προκήρυξη της 14ης Μαίου ενώ ο προυπολογισμός είναι 40.500 ευρώ χωρις ΦΠΑ”.

eggrafo