Home Greek News «Black Monday» με… ξεπούλημα στη Wall Street – «Βούλιαξαν» Apple, Amazon και Facebook

«Black Monday» με… ξεπούλημα στη Wall Street – «Βούλιαξαν» Apple, Amazon και Facebook

by _
0 comment 197 views

«Black Monday» με… ξεπούλημα στη Wall Street – «Βούλιαξαν» Apple, Amazon και Facebook

 Upd: 

«Sell-off» τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ήδη αρνητική εικόνα των βασικών δεικτών επιδεινώθηκε από τις ανακοινώσεις για την εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο, που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 2014 – Οι μετοχές Apple (-4%) Amazon (-5%) και Facebook (-5,7%) οδήγησαν τον… κατήφορο

Ταυτόχρονα, η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας, η ανησυχία για τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής της Fed στην πραγματική οικονομία, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το Brexit και την Ιταλία να αποτελούν τις βασικές πηγές ανησυχίες, διαμόρφωσαν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» στις αγορές.

Αρνητικά αντέδρασε η αμερικανική αγορά και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος ανέφερε την Κυριακή ότι δεν προβλέπεται να «παγώσουν» οι δασμοί των ΗΠΑ σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα, συνολικής αξίας 250 δισ. δολαρίων, παρά μόνο εάν το Πεκίνο αλλάξει τακτική σε ζητήματα εμπορικής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 395,78 μονάδες (-1,56%) στις 25.017,44 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 45,54 μονάδες (-1,66%) στις 2.690,73 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 219,39 μονάδων (-3,03%) στις 7.028,48 μονάδες.

Όπως γράφει το newmoney.gr,ημετοχή της Apple υποχώρησε κατά 4%, στον απόηχο δημοσιεύματος της «The Wall Street Journal», που ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός μείωσε τις παραγγελίες παραγωγής για τα iPhones που παρουσίασε νωρίτερα φέτος.

Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές άσκησε και δημοσίευμα των «The Financial Times», που ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές έχουν εντοπίσει «μαζικές αποδείξεις» παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών κανόνων από τη Samsung, τη SK Hynix και τη Micron Technology.

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα εμβαθύνει την έρευνά της στις τρεις εταιρείες.

Απώλειες της τάξης του 5,7% κατέγραψε το Facebook, καθώς δημοσιεύματα θέλουν τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να έχει δηλώσει σε στελέχη της εταιρείας του ότι «βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου», καθώς δέχεται πιέσεις από βουλευτές, επενδυτές, αλλά και τους χρήστες της δημοφιλέστατης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

«Βουτιά» 5% και για τη μετοχή της Amazon, ενώ οι μετοχές των Netflix και Alphabet διολίσθησαν κατά 5,5% και 3,8%, αντιστοίχως.

Σκηνικό κατάρρευσης εμφανίζει η μετοχή της Nvidia, με νέο -12% (είχε προηγηθεί -25% την Παρασκευή).

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr