Home Greek News Βόμβες Κοτζιά: Διπλωμάτες έδιναν βίζα σε ασυνόδευτα που σημαίνει εμπόριο οργάνων

Βόμβες Κοτζιά: Διπλωμάτες έδιναν βίζα σε ασυνόδευτα που σημαίνει εμπόριο οργάνων

by _
0 comment 134 views

Βόμβες Κοτζιά: Διπλωμάτες έδιναν βίζα σε ασυνόδευτα που σημαίνει εμπόριο οργάνων

“Έστειλα μερικούς διπλωμάτες στον εισαγγελέα που έφτασαν στη φυλακή, επειδή έδιναν βίζα σε ασυνόδευτα παιδιά, που σημαίνει εμπόριο οργάνων” είπε μεταξύ άλλων ο παραιτηθείς υπουργός σε ομιλία του.

Σε μια ιδιαιτέρως σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στα κεντρικά της ΕΣΗΕΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση από το κοινό, δήλωσε πως ο ίδιος έστειλε στον εισαγγελέα υποθέσεις διπλωματών που φέρονται να εμπλέκονταν σε παράνομο κύκλωμα έκδοσης βίζας για ασυνόδευτα παιδιά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά, συνεπάγεται εμπόριο οργάνων, ως εκ τούτου, δεν φέρει κανένα βάρος στην συνείδηση του καθώς συνέβαλε στο να σωθούν μερικές ψυχές.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:

“Δε συμφωνώ ότι δεν κάναμε τίποτα. Έστειλα στον εισαγγελέα 93 υποθέσεις για παραβίαση του ποινικού κανόνα και μερικούς διπλωμάτες που έφτασαν στη φυλακή διότι έδιναν βίζες για ασυνόδευτα μικρά. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει εμπόριο οργάνων. Μόνο για αυτό, που έσωσα μερικές ψυχές, θα κοιμηθώ ήσυχα όταν τελειώσει η ζωή μου”.

Θυμίζουμε πως τα παραπάνω είχε αναφέρει αρχικά ο Νίκος Κοτζιάς στην εκδήλωση της κίνησης Πράττω στα τέλη Οκτωβρίου. Τότε έλεγε σε εκδήλωση στην Κρήτη της κίνησης της οποίας ηγείται:

“Στείλαμε 93 υποθέσεις στον εισαγγελέα, μεγαλοπρέσβεις μπήκαν στη φυλακή και ας μην τα γράφουν οι φυλλάδες. Γιατι όποιος πουλάει βίζα στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλά εγκληματίας, είναι προδοσία. Βίζα για 14 μηνών ασυνόδευτο παιδί και πήγαν να μου τον καλύψουν”.

Οι αιχμές Κοτζιά έχουν ξεκινήσει με αφορμή τα “μυστικά κονδύλια”. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το “Πράττω” θα απαιτήσει όποιο υπουργείο έχει απόρρητες δαπάνες να περνά από τη διαδικασία που προβλέπεται για το ΥΠΕΞ, στο οποίο υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή η οποία προτείνει τις δαπάνες και το προεδρείο της Βουλής παίρνει την απόφαση. Αυτό θα γίνει για να μην αποφασίζει κανείς υπουργός μόνος του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κοτζιάς

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr