Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ-Τραμπ: «Eίναι φίλος μου ο Ερντογάν – Κάνω ότι μπορώ για την Τουρκία»- Παραδίδει τον τραπεζίτη Χ.Ατίλα; (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ-Τραμπ: «Eίναι φίλος μου ο Ερντογάν – Κάνω ότι μπορώ για την Τουρκία»- Παραδίδει τον τραπεζίτη Χ.Ατίλα; (βίντεο)

by _
0 comment 96 views

ΕΚΤΑΚΤΟ-Τραμπ: «Eίναι φίλος μου ο Ερντογάν – Κάνω ότι μπορώ για την Τουρκία»- Παραδίδει τον τραπεζίτη Χ.Ατίλα; (βίντεο)


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος N.Tραμπ, πριν λίγο ανέφερε πως πλέον ΗΠΑ και Τουρκία έχουν εξαιρετικές σχέσεις καθώς όπως είπε “χρωστά ευγνωμοσύνη” στον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε μεν πως η έκδοση του Γκιουλέν δεν είναι προς το παρόν στην ατζέντα αλλά υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να “ευχαριστήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν”.

“Εχουμε ειδικές σχέσεις με την Τουρκία και είμαστε ευγνώμονες στον Τούρκο πρόεδρο”.

“Koιτάω πάντα να δω τι μπορώ να κάνω για την Τουρκία”.

Ο Ερντογάν είναι ένας δυνατός άνδρας, ένας ισχυρός άνδρας, ένας έξυπνος ηγέτης”.

“Τα πάω πολύ καλά με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, είναι φίλος μου”

“Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι πολύ καλές αυτή τη στιγμή”.

“Δεν μπορώ να δώσω τον Γκιουλέν αλλά πάντα κοιτώ να δω τι μπορώ να κάνω για την Τουρκία” τόνισε ο Ν.Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που πλέον εξετάζουν οι ΗΠΑ είναι η παράδοση του τραπεζίτη Χακάν Ατίλα στον Ρ.Τ.Ερντογάν. Γι αυτό και χτες η τουρκική ανακοίνωση αναφερόταν σε “εν εξελίξει νομικές υποθέσεις”.

Ο Ατίλα ήταν πρώην εκτελεστικός πρόεδρος στην κρατική τράπεζα Halkbank της Τουρκίας.

Η τράπεζα Halkbank διαδραμάτισε “σκοτεινό ρόλο” στην αποφυγή κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Τουρκία και Ιράν είχαν μυστικές συνδιαλλαγές μέσω εμπορίου χρυσού για πετρέλαιο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με μεσολαβητή τον τουρκο-ιρανό επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ.

Δείτε το βίντεο…


Συνομιλία Τραμπ και Ερντογάν και το μυστήριο για τις “νομικές υποθέσεις”

Χτες, εκτός από την υπόθεση Κασόγκι, Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για Συρία και Κουρδικό, αναφέρει ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι πρέπει να έρθουν στο φως όλες οι πτυχές της υπόθεσης της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις, τις εν εξελίξει νομικές υποθέσεις στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας εκπλήρωσης των στόχων του οδικού χάρτη στην Μανμπίζ.

Ο Ερντογάν επίσης μετέφερε στον Τραμπ την προσμονή της Τουρκίας οι ΗΠΑ να τερματίσουν τη στήριξη που παρέχουν στους κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας YPG, ένα ζήτημα ακανθώδες των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Παραμένει αδιευκρίνιστο τι εννοεί η τουρκική προεδρία με την φράση “εν εξελίξει νομικές υποθέσεις στις ΗΠΑ”. Πιθανότατα είναι ο Χ.Ατίλα και οι διώξεις εναντίον FETO.

Πάντως η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τις πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης πως ο Ντόναλντ Τραμπ αναζητά τρόπο για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

Ωστόσο με αρκετές ώρες καθυστέρηση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Η εκπρόσωπος του Στέτι Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ,ανέφερε χαρακτηριστικά:

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr