Home Greek News Μαξίμου «αδειάζει» Ιερώνυμο: Προχωράμε μόνοι μας για τη μισθοδοσία των κληρικών

Μαξίμου «αδειάζει» Ιερώνυμο: Προχωράμε μόνοι μας για τη μισθοδοσία των κληρικών

by _
0 comment 104 views

Μαξίμου «αδειάζει» Ιερώνυμο: Προχωράμε μόνοι μας για τη μισθοδοσία των κληρικών

 Upd: 

Σε ανοικτή κόντρα με την Εκκλησία πέρασε κυβέρνηση: «Προχωράμε άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου» – Ιερώνυμος: Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων  – Σχίσμα στην Ιεραρχία με διαλόγους-φωτιά ανάμεσα σε Μητροπολίτες

Απάντηση στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου έδωσε πριν από λίγο το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εκπόνηση του σχεδίου νόμου επί τη βάση όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου.

Παράλληλα απορρίπτει το αίτημα των κληρικών για το καθεστώς της μισθοδοσίας τους  ξεκαθαρίζοντας ότι το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας.

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος» αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης και επισημαίνει:« Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.
Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr