Home Greek News Παραιτήθηκε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ε.Τουλουπάκη; – «Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis

Παραιτήθηκε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ε.Τουλουπάκη; – «Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis

by _
0 comment 146 views

Παραιτήθηκε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ε.Τουλουπάκη; – «Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis

ProNews.gr

«Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis, μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου κατά της διαδόχου της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των δυο επίκουρων εισαγγελέων, κάτι που προκάλεσε φήμες παραίτησης της Ε.Τουλουπάκη (δεξιά στην φωτό) για «προσωπικούς λόγους», αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Αφορμή για την κίνηση της k.Ράϊκου (αριστερά στην φωτό), η «διαρροή» του εμβάσματος των 1.000 ευρώ που βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, γιατρό, από την εταιρεία Novartis.

Εκτός όμως από την κίνηση αυτή, η κ. Ράικου φέρεται να έχει καταθέσει και πειθαρχική αναφορά στον Αρείο Πάγο εγκαλώντας τους συναδέλφους της για την δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ο σύζυγος της έγινε αποδέκτης ενός εμβάσματος από την φαρμακοβιομηχανία σε κοινό τους λογαριασμό. Για το εν λόγω έμβασμα ο σύζυγος της εισαγγελικής λειτουργού έχει υποστηρίξει ότι δόθηκε το 2009, άπαξ, για ομαδική ιατρική εργασία και είναι καθ’όλα νόμιμο. Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη υποβληθεί και μήνυση.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Ράικου παραιτήθηκε από την θέσης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσίευμα που την έφερε να έχει αποκρύψει στοιχεία για την υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου, μετά από αναφορά της ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα.

Η κ. Ράικου, με μία μακροσκελή αναφορά της στη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τότε, είχε συνδυάσει την αναφορά της συναδέλφου της με συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου, τα οποία επιχειρούν την εξόντωση της, με αποτέλεσμα να ζητήσει την απομάκρυνση της από την θέση της προϊσταμένης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Η επίμαχη αίτηση «παγώνει» την έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, τουλάχιστον μέχρις ότου αποφανθεί για την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των εισαγγελέων το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Η κ. Ράικου εκτός από την αγωγή κακοδικίας, με την οποία μαζί με το σύζυγο της διεκδικεί από τους συναδέλφους της αποζημίωση 300.000 ευρώ, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης αλλά και πειθαρχική αναφορά.

Την διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, ως αποδέκτη του εμβάσματος από τη Novartis η κ. Ράικου την αποδίδει στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, μετά την κίνηση της κ. Ράικου και του συζύγου της ουσιαστικά η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση μπλοκάρει μέχρι να κριθεί, τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών, η αίτηση εξαίρεσης.

Και αυτό γιατί το όνομα του συζύγου της κ. Ράικου φέρεται να συμπεριλαμβάνεται σε λίστα γιατρών που έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης καθώς ελέγχονται για «ύποπτα» εμβάσματα.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση , σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/726551_pagonei-prosorina-i-ereyna-gia-tin-ypothesi-novartis

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr