Αλβανικό πογκρόμ κατά Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο: Μαζικές συλλήψεις μετά την κηδεία Κ.Κατσίφα (upd,φωτό)

Αλβανικό πογκρόμ κατά Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο: Μαζικές συλλήψεις μετά την κηδεία Κ.Κατσίφα (upd,φωτό)

ProNews.gr

(Ανανέωση 19.30) Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για αλβανικό πογκρόμ με μαζικές συλλήψεις Ελλήνων αμέσως μετά την κηδεία Κ.Κατσίφα. 

Ενώ αρχικά συνελήφθησαν 5 άτομα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος, ο πρώην έπαρχος Άνω Δρόπολης Χρήστος Ντούτσης, ο επιχειρηματίας και πρώην μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ Θωμάς Στέφος, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης Ανδρέας Κούρτης και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα,τελικά ο αριθμός εκτινάσσεται σε πάνω από 20.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 20 άτομα μέχρι στιγμής τα οποία κρατούνται και ανακρίνονται στο αστυνομικό τμήμα αργυροκάστρου. Μερικά από τα ονόματα που έχουμε στην διάθεσή μας είναι τα εξής:

Ο Ηλίας Θάνος έχει συλληφθεί στο Μαυρομάτι.

Ο Κωνσταντίνος Γκιζέλης, ο Πύρρος Παναγιώτης και τέσσερις Ελληνες συνελήφθησαν στην Κακαβιά.

Aλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως πρόκειται για συλλήψεις “Ελλήνων εξτρεμιστών που μπήκαν παράνομα” στη χώρα και μπλόκαραν τον δρόμο Αργυροκάστρου – Κακαβιάς.

———————————————————-

Eχουμε νέο γύρο αλβανικών προκλήσεων καθώς το καθεστώς Ε.Ράμα προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις Ελλήνων αμέσως μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Ο Ε.Ράμα έστειλε τις αλβανικές δυνάμεις να συλλάβουν σημαντικά στελέχη της ομογένειας και να τους μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου για ανάκριση.

Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θωμά Στέφο, Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολη και το γαμπρόςτου 35χρονου ομογενή,

Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της σύλληψης και ανάκρισης των τεσσάρων.

Ο κ. Καραθάνος σε δήλωσή του επισήμανε ότι είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους της σύλληψης του από τις αλβανικές Αρχές.

Το βαθύ αλβανικό κράτος έχει στοχοποιήσει πολλούς Έλληνες οι οποίοι βρέθηκαν στην κηδεία του Κ.Κατσίφα στις Βουλιαράτες αναφέρει έγκυρη πηγή.

Νωρίτερα οι Αλβανοί “προετοίμασαν το έδαφος” για το νέες προκλήσεις.

Tα Αλβανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για προσβλητικά συνθήματα στην κηδεία του Κατσίφα, όπως «φωτιά στα αλβανικά σκυλιά», «θα κάψουμε τους Αλβανούς» κ.α.

Μάλιστα ανέφεραν πως ο κ. Καραθάνος συμμετείχε και αυτός σε όλο αυτό το σκηνικό.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την κηδεία του ήρωας Κ.Κατσίφα, πλήθος κόσμου πραγματοποίησε ειρηνική πορεία για τον θάνατο του, στον δρόμο Αργυροκάστρου – Κακαβιάς.

Ο Αλβανός ιστορικός Arben Lalla δημοσίευσε φωτογραφία του συνταγματάρχη ε.α. των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, κ Ανέστη Κατσή.

Σύμφωνα με τον Llalla, ο Έλληνας πρώην ανώτερος αξιωματικός τράβηξε φωτογραφία από την περιοχή με την ελληνική σημαία και την έστειλε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας  δήθεν αντι-Αλβανικά συνθήματα.

«Υπάρχει η υποψία ότι συνοδεύεται από άλλα μέλη της διμοιρίας του, που είναι χωρίς στολή, να καλούν κατά των Αλβανών», δήλωσε στο αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ο γνωστός Αλβανός ιστορικός και ανθέλληνας Αρμπέν Λάλα.

Οι αλβανικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν στο λογαριασμό του Καραθάνου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την έκκληση του για διαμαρτυρία έξω από την αλβανική πρεσβεία την ημέρα της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα.

Link: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/omogeneia/725881_stohopoiisan-ellina-syntagmatarhi-ea-kaiton-mpampi-karathano