Home Greek News Δυσαρεστημένοι από την πορεία της χώρας πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

Δυσαρεστημένοι από την πορεία της χώρας πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

by _
0 comment 118 views

Δυσαρεστημένοι από την πορεία της χώρας πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

Το 39% απάντησε ότι πήγε να ψηφίσει για να στείλει ένα μήνυμα εναντίωσης στην πολιτική του Τραμπ

1:29 • 07/11/2018

Οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι που συμμετείχαν σε exit poll του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN είπαν ότι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και το ίδιο ποσοστό είπε ότι εναντιώνεται στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με βάση το exit poll του CNN, τα αποτελέσματα του οποίου είναι ακόμη προκαταρκτικά και υπόκεινται σε αλλαγές, μόλις το 26% εξ όσων ερωτήθηκαν απάντησε ότι υποστηρίζει τον αμερικανό πρόεδρο, ενώ το 39% απάντησε ότι πήγε να ψηφίσει για να στείλει ένα μήνυμα εναντίωσης στην πολιτική του. Μόλις το ένα τρίτο εκ των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Τραμπ δεν επηρέασε την ψήφο του.

Εξάλλου, το 65% του δείγματος απάντησε ότι είχε αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει πριν από έναν μήνα και πλέον, ενώ μόλις το 15% αποφάσισε την τελευταία εβδομάδα ή τις τελευταίες ημέρες.

Οι νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά αποτελούν το 16% του δείγματος, από το 10% το 2016.

Μια έρευνα των Washington Post-Schar School κατέδειξε ότι ο Τραμπ και η πολιτική του και το σύστημα υγείας είναι τα βασικά ζητήματα για τα οποία ανησυχούν οι ψηφοφόροι, ενώ ακολουθούν η πορεία της οικονομίας και η μετανάστευση.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr