Home Greek News Η περίεργη εμμονή της κυβέρνησης με τις πάσης φύσεως βίζες…

Η περίεργη εμμονή της κυβέρνησης με τις πάσης φύσεως βίζες…

by _
0 comment 98 views

Η περίεργη εμμονή της κυβέρνησης με τις πάσης φύσεως βίζες…

Γράφει η Μελίνα Ζαχαρούδη 

Η πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ των υπουργών εξωτερικών και άμυνας,με κατηγορίες από πλευράς του κ. Π. Καμμένου περί εμπλοκής του κ. Ν. Κοτζιά σε κύκλωμα θεωρήσεων εισόδου (βίζες) αλλά και η ανάγκη του τέως υπεξ, να επανέλθει στην υπόθεση του «κυκλώματος βίζας στην Κωνσταντινούπολη», στη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του, στο Ηράκλειο Κρήτης, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι βίζες είναι ένα στοιχείο -κοινός παρονομαστής- που συνδέει κυβερνητικά στελέχη.

Στο ίδιο κάδρο θα πρέπει να προστεθούν και οι περίφημες αλλά μέχρι τώρα, άστοχες καταγγελίες του διοικητή της ΕΥΠ, ενώπιον δημοσιογράφων, πως ο ίδιος επρόκειτο να κατηγορηθεί (από ποιόν αλήθεια) για συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα την Ιταλία και θυγατρικές, που ουσιαστικά πουλάει χρυσές βίζες.

Και ενώ ο ένας υπουργός της κυβέρνησης καταγγέλλει τον άλλο για κυκλώματα θεωρήσεων βίζας, το φως της δημοσιότητας βλέπουν στοιχεία σχετικά με κέντρα θεωρήσεων που κατέληξαν σε συνταξιούχους διπλωμάτες και αστυνομικούς για να δοθούν ακολούθως υπεργολαβία.
Την ίδια στιγμή, ο OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) κατονομάζει την Ελλάδα ως μία εκ των χωρών που εκδίδει χρυσές βίζες, με τις λιγότερο αυστηρές προϋποθέσεις ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχαίρει ότι Airbnb και golden visas, έχουν απογειώσει την επί μακρώ τελματωμένη αγορά ακινήτων στην χώρα.

Με άλλα λόγια, αφού οι βίζες αποτελούν εργαλείο για την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη, για ποιο λόγο ο υπεθα κατηγορεί τον υπεξ για κύκλωμα; Και γιατί ένας διοικητής υπηρεσίας πληροφοριών εν προκειμένω ο κ. Ρουμπάτης, αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλει απόπειρα εμπλοκής του σε κύκλωμα; Δηλαδή, παραδέχεται πως στην Ελλάδα δραστηριοποιείται κύκλωμα πώλησης χρυσής βίζας αλλά αρκείται στο να αποστασιοποιηθεί από αυτό; Τί στοιχεία έχει προσκομίσει η υπηρεσία του προς διευκόλυνση ενδεχόμενης έρευνας των εισαγγελικών αρχών; Διότι, φημολογείται πως κάπου εκεί στη βόρεια Ελλάδα, από Θεσσαλονίκη μέχρι Έβρο, έχει στηθεί πλήθος εταιρειών εικονικών, με αποκλειστικό αντικείμενο την έκδοση golden visa… με την εμπλοκή μεσιτών-ξενοδόχων, συμβολαιογράφων, δικηγόρων, αστυνομικών αλλά και άλλων κρατικών υπαλλήλων…
Επιπλέον, πώς ο κ. Κοτζιάς αισθάνεται άνετα να ομιλεί για 93 υποθέσεις που έχει στείλει στον εισαγγελέα διαφθοράς, δίχως ωστόσο να δίνει επαρκείς εξηγήσεις για όσα του καταλογίζει ο κ. Καμμένος;

Τελικά, κύριοι των συριζανέλ, μήπως όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
https://kostasxan.blogspot.com/2018/10/blog-post_548.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr