Home Greek News Ανατρέπεται η ερασμική προφορά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας;;; Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΠΗ» του…Κ*ΛΟΥ!

Ανατρέπεται η ερασμική προφορά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας;;; Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΠΗ» του…Κ*ΛΟΥ!

by _
0 comment 319 views

Ανατρέπεται η ερασμική προφορά της αρχαίας ελληνικής;;;

Τα παραδείγματα προς τούτο που δίνονται εδώ είναι λίγο…ερασιτεχνικά να πούμε το λιγότερο, μιας και υπήρξε ολόκλη απάφασις που είχε ληφθεί το 1000 μ.χ. από την Βυζαντινη Αυτοκρατορία για τον…ΙΩΤΑΚΙΣΜΟ.  HELLOOOOOOOO???!!!
Πχ., στο παρακάτω βίντεο, ακούμε αυτήν την κυρία να λέει ότι επειδή η λέξη «ὅμοιος» ετονίσθη στην προπαραλήγουσα αυτό από μόνο του αποδειχνύει την «πλάνη» της ερασμισκής προσφοράς. Το παράδειγμα που έδωσα για «του λόγου το αληθές» είναι το εξής…

-> Εξήγησις της δασκάλας: Το ὅμοιος όταν διασπάται ξεδιπλώνεται ως ὅ-μο-ι-ος. ΝΑ!, αυτήν την λέξη την είχε τονίσει με λάθος τρόπο ο Έρασμος• το έκανε δηλαδή στην…«τέτταρτη συλλαβή». Άρα, αυτό από μόνο του «αποδειχνύει» την «πλάνη» της Ερασμικής προφοράς, κτλ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

-> Ανταπόδειξις: Το ὅμοιος ΔΕΝ διασπάται ως ὅ-μο-ι-ος με το «έτσι θέλω!», αλλά ως…ὅ-μοι-ος, δημιουργώντας έτσι…ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΑΒΕΣ, και ΟΧΙ «ΤΕΣΣΕΡΙΣ»!  Το «οι» λειτουγεί ως μια ΕΝΝΙΑΙΑ ΜΟΔΑΔΑ…ΔΙΦΘΟΓΓΙΚΗΡωτήστε κανένα καθηγητή Ελληνικών και θα σας το πει αυτό.

Κύριε Α. Γεωργιάδη, δεν ξέρω ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί «ειδικοί» που μιλάνε στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΠΗ» σας, αλλά πρέπει ΕΣΕΙΣ να τους μαζέψετε λίγο για ευνόητους λόγους!
Εμείς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ στην Αρχαία Ελλάδα μας. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ πως ακριβώς προέφεραν τότε τις λέξεις τους οι αρχαίοι πρόγονοι ημών.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr