Home Greek News Μεγάλος σεισμός 6,7R στο Ιόνιο. Πληροφορίες για ζημιές στη Ζάκυνθο

Μεγάλος σεισμός 6,7R στο Ιόνιο. Πληροφορίες για ζημιές στη Ζάκυνθο

by _
0 comment 115 views

Μεγάλος σεισμός 6,7R στο Ιόνιο. Πληροφορίες για ζημιές στη Ζάκυνθο…

Νέος ισχυρός σεισμός, ο δεύτερος μέσα σε λίγα λεπτά, σημειώθηκε πριν από λίγο στη Ζάκυνθο. Αυτή τη φορά ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο.
Νέος ισχυρός σεισμός, ο δεύτερος μέσα σε λίγα λεπτά, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα στη Ζάκυνθο. Αυτή τη φορά ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Ακολούθησε μετασεισμός, 5.7 Ρίχτερ στις 02:14 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι ίδιο με τον προηγούμενο (43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού), το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση στο Ιόνιο Πέλαγος ήταν 6,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS και είχε επίκεντρο 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα στην Αθήνα, την Μαλτά και στην Αλβανία.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο, η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν τραυματισμοί. Υπενθυμίζεται πως μερικά λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,1 ρίχτερ

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/387566/megalos-seismos-67r-sto-ionio-plirofories-gia-zimies-sti-zakuntho/#ixzz5UzR4nHHN
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr