Home Greek News ΠΟΙΟΙ “ΤΡΩΝΕ” ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…!!!

ΠΟΙΟΙ “ΤΡΩΝΕ” ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…!!!

by _
0 comment 126 views

ΠΟΙΟΙ “ΤΡΩΝΕ” ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ…!!!

Η Ελλάδα δαπανά πάνω κάτω 45-50 εκατομμύρια το χρόνο σε μυστικά κονδύλια διαφόρων υπουργείων, αλλά τη μερίδα του λέοντος δεν την παίρνει ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αμιγώς, αλλά μια υπηρεσία που υπάγεται στο Εσωτερικών (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα) αλλά το κονδύλι χρεώνεται στο Άμυνας – η ΕΥΠ- και η ΕΛ.ΑΣ, που χρηματοδοτείται από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών (σήμερα από το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.).

Πιο Συγκεκριμένα, από τα 45 εκατομμύρια που διατέθηκαν από όλα τα υπουργεία το 2016:

*η ΕΛ.ΑΣ. (μέσω του υπουργείου Εσωτερικών) πήρε 17,8 εκατ.

*η ΕΥΠ (μέσω του Αμύνης) πήρε 6,1 εκατ.

*το υπουργείο Εξωτερικών, 13,8 εκατ.

*το υπουργείο Αμύνης 12,8 (περιλαμβανομένων των 6,1 της ΕΥΠ)

Η μόνη υπηρεσία που έχει μεγάλη αύξηση μυστικών δαπανών, είναι η ΕΥΠ (όλες οι άλλες έχουν ανταποκριθεί στην «οικονομική κρίση»). Η αύξηση αποδίδεται στις αυξημένες ανάγκες πληροφοριοδοτών λόγω -τάχα μου- της εισροής μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών… Όχι βέβαια ότι δεν έχουμε μεγάλες εισροές αλλά αυτές οφείλονται στην πολιτική της κυβέρνησης του νυν πρωθυπουργού, νυν ΥΠΕΞ, νυν (εδώ βάλτε ότι θέλετε)… Η ΕΥΠ βέβαια μπορεί να δαπανά τέτοια κονδύλια και για την αγορά ειδικού εξοπλισμού για συστήματα παρακολούθησης… και τελευταία όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την ΕΥΠ έχουν υπερτριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια…

Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΘΑ εκτός από την ΕΥΠ, όπως αποκαλύφθηκε, τροφοδοτούν το ΓΕΣ (με 4,3 εκατ.), το Γενικό Επιτελείο Άμυνας (1,2 εκατ.) και κάτι «ψιλά» πάνε στο Ναυτικό και στην Αεροπορία (200-000 έως 250.000 ευρώ).

Τα μόνα μυστικά κονδύλια που ελέγχονται από τη Βουλή είναι πλέον αυτά του υπουργείου Εξωτερικών με νομοθετική πρωτοβουλία του τέως υπουργού του, Νίκου Κοτζιά από πέρυσι.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr