Βουλή Σκοπίων: Πηγαινοέρχονται βαλίτσες γεμάτες λεφτά – Πέντε ομάδες ασκούν πιέσεις για λογαριασμό Ζ.Ζάεφ

Βουλή Σκοπίων: Πηγαινοέρχονται βαλίτσες γεμάτες λεφτά – Πέντε ομάδες ασκούν πιέσεις για λογαριασμό Ζ.Ζάεφ

ProNews.gr 


Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων και βουλευτή του VMRO, Αντόνιο Μιλόσοσκι στη γερμανική εφημερίδα FAZ, όπου καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση τουλάχιστον δύο βουλευτών του VMRO, ώστε να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Μιλόσοσκι επίσης κατήγγειλε έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη με σκοπό τον εξαναγκασμό προς την ίδια κατεύθυνση.

«Δύο συνάδελφοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές», λέει στη συνέντευξή του ο βουλευτής του VMRO, ο οποίος, επιπλέον, επισημαίνει ότι οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση «και θα αναφέρουν αυτή την απόπειρα δωροδοκίας στον εισαγγελέα όταν αυτός ο θεσμός απελευθερωθεί από τον μακρινό έλεγχο της κυβέρνησης».

Ο ίδιος αναφέρει ότι μαζί με άλλους 15 βουλευτές του VMRO εκλήθησαν για ακρόαση από το Σώμα Δίωξης Διαφθοράς ως ύποπτοι, από την επομένη του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου, έως και πριν από λίγες ημέρες.

Όπως υπογραμμίζει, το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ κατέχει υλικό από παράνομες μαγνητοφωνήσεις για να εκβιάζει πολιτικούς και επιχειρηματίες. Περιέγραψε το συγκεκριμένο σώμα ως εργαλείο διώξεων της κυβέρνησης και εκβιασμού των βουλευτών.

Ο κ. Μιλόσοσκι επανέλαβε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO δεν θα στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Επιπλέον το VMRO καταγγέλλει πως έχουν συσταθεί πέντε διαφορετικές ομάδες που ασκούν πιέσεις σε βουλευτές του κόμματος για να υποστηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Η πρώτη ομάδα διευθύνεται από πρώην αξιωματούχο του VMRO ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του κόμματος. Πλησίασε τρεις  βουλευτές από την Οχρίδα. Σύμφωνα με πηγές της μιας οικογένειας, απάντησε πως προτιμά να σαπίσει στη φυλακή παρά να ψηφίσει υπέρ του Ζάεφ.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης και η δίκη του αναμένεται σύντομα.

Η δεύτερη ομάδα διευθύνεται από πρώην υπουργό της Κυβέρνησης Γκρουέφσκι και έχει “στοχεύσει” αρκετούς βουλευτές

Η τρίτη ομάδα διοικείται από ένα συνδιασμό εσωτερικών και εξωτερικών αξιωματούχων που αναφέρουν τις γεωστρατηγικές ανάγκες και την  ανάγκη να γίνουν τα ΣΚόπια μέλος σε ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Η τέταρτη ομάδα διοικείται από πρώην ηγέτη αλβανικού κόμματος .

Η πέμπτη ομάδα διοικείται από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κυβέρνησης ο ο οποίος έχει μια “μεγάλη γκάμα” επιλογών προκειμένου να πείσει όπως τονίζουν μέλη του VMRO.

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/721303_ektakto-vmro-pigainoerhontai-valitses-gemates-lefta-dinoyn-250000-ston