Home Greek News ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ – ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ VMRO: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ»

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ – ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ VMRO: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ»

by _
0 comment 103 views

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ – ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ VMRO: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ»

Πυρετώδεις παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στα Σκόπια: Η κρίσιμη συζήτηση που θα οδηγούσε στην πρώτη ψηφοφορία επί της συνταγματικής αναθεώρησης δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Οι πληροφορίες που έρχονται από τα Σκόπια λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα λένε ότι οι 80 ψήφοι έχουν εξασφαλισθεί ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα γίνει σήμερα η συζήτηση….

Οι πληροφορίες των τελευταίων λεπτών αναφέρουν ότι η συζήτηση δεν ξεκινά αφενός γιατί δύο από τους βουλευτές που θα ψηφίσουν θετικά θέτουν ακόμη προσκόμματα, τα οποία όμως, αναμένεται ότι θα ξεπερασθούν. Αφετέρου δε, άλλες πληροφορίες θέλουν τον Ζάεφ να επιλέγει να πάει σε συζήτηση και ψηφοφορία τη Δευτέρα, ημέρα που θα βρίσκεται στα Σκόπια ο Μάθιου Πάλμερ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις . Ετσι αυτή τη στιγμή είναι «πενήντα – πενήντα» οι πιθανότητες να διεξαχθεί η συνεδρίαση και ακολούθως η ψηφοφορία.

Η συζήτηση αρχικά είχε προσδιορισθεί να ξεκινήσει στη μία ώρα Ελλάδας, ακολούθως επανορίσθηκε για τις 4.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι πιέσεις και από την αμερικανική πλευρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες νωρίτερα σήμερα το πρωί ο αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια πήγε στα γραφεία του VMRO και ζήτησε από τον ηγέτη του κόμματος να δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις και κανενός είδους «αντίποινα» για τους βουλευτές που τυχόν θα ψηφίσουν θετικά. Είχε προηγηθεί  ο Μάθιου Πάλμερ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις διεμήνυσε ότι πέραν της Συμφωνίας των Πρεσπώνδεν υπάρχει εναλλακτική λύση. «Αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία» τόνισε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν τη χώρα τους», πρόσθεσε. μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι.

Τις πληροφορίες ότι ο Ζάεφ είχε εξασφαλίσει την  απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 των βουλευτών μετέδωσαν νωρίτερα  ΜΜΕ των Σκοπίων, που επικαλούνταν ανεπίσημες κοινοβουλευτικές πηγές.

Ζυμώσεις και καταγγελίες από την αντιπολίτευση

Το VMRO  δια του Αντόνιο Μιλοσόσκι είχε ζητήσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να γίνει η ψηφοφορία, ώστε να διαπιστώσει η κυβέρνηση ότι δεν έχει πλειοψηφία και ότι δεν υπάρχει εντολή να υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές.

Όταν ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE ερωτήθηκε για τις φήμες ότι επτά βουλευτές του θα ψηφίσουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές, ο Μιλοσόσκι υποστήριξε ότι μετά την ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα διαπιστώσει ότι η βούληση των πολιτών είναι ισχυρότερη από τις πιέσεις στους βουλευτές να ψηφίσουν ενάντια στη βούληση του λαού.

Καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας τουλάχιστον δύο βουλευτών

Νωρίτερα, ο Μιλόσοσκι, που είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Εξωτερικών, μέσω της FAZ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να δωροδοκήσει τουλάχιστον δύο βουλευτές του VMRO-DPMNE για να ψηφίσουν «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ υπήρξαν έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη, με τον ίδιο σκοπό.

Σύμφωνα με τον Μιλοσόσκι, δύο συνάδελφοί του «προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές». Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανέφερε, αρνήθηκαν την πρόταση και θα καταγγείλουν το περιστατικό στο Γενικό Εισαγγελέα, όταν ο θεσμός απαγκιστρωθεί από τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Τι ακολουθεί μετά την πρώτη ψηφοφορία

Εάν οι πληροφορίες των ΜΜΕ των Σκοπίων επιβεβαιωθούν και ο Ζάεφ καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 2/3, ακολουθούν άλλες δύο ψηφοφορίες εντός των επόμενων 20 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, αναμένεται η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Πηγή >> http://www.makeleio.gr

#GreekNews #κυβέρνηση #Μακεδονία #Μακεδονικό #Σκοπιανό #Ελλάδα #Μακεδονία #Μακεδονικό #Σκοπιανό #ΣΥΡΙΖΑ #Μακεδονία #Πουτιν #Ρωσία #Σκόπια #Σκοπιανό #FYROM #GREECE #MatthewNimitz #NATO #Putin #Russia #ΕΕ #Ελλάδα #Μακεδονία #Μακεδονικό #Πουτιν #Ρωσία #Σκοπιανό #Ελλάδα #κυβέρνηση #Μακεδονία #ΝικοςΠαπας #Σκοπιανό #ΣΥΡΙΖΑ, #Συλλαλητήριο #ΕΥΠ #Ρουμπάτης

Ο Λευκός Πύργος, Σκόπια, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Μάθιου Νιμίτζ, ΗΠΑ, Τράμπ, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας, Μακεδονία, Σκοπιανό, ΕΕ, Νίκος Κότζιας, ΟΗΕ, Trump, SYRIZA, Skopje, Tsipras, Skopje, Matthew Nimitz, Macedonia, United Nations, UN, Europe, EU, the macedonian name dispute, συλλαλητήριο, Θεσσαλονίκη, Μέγας Αλέξανδρος, US, Συλλαλητήριο στην Αθήνα, Μακεδονικό

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr