Home Greek News Τράγκας: ο ΥΕΘΑ παρακολουθεί ΣΥΡΙΖΑ και… Ρουμπάτη

Τράγκας: ο ΥΕΘΑ παρακολουθεί ΣΥΡΙΖΑ και… Ρουμπάτη

by _
0 comment 93 views

Τράγκας: ο ΥΕΘΑ παρακολουθεί ΣΥΡΙΖΑ και… Ρουμπάτη

 Savvas Vlassis 17 hours ago


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μία εντυπωσιακή τοποθέτηση έκανε από το κανάλι Ε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας στην χθεσινή εκπομπή του, αναφερόμενος στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη. Ο γνωστός δημοσιογράφος που δεν κρύβει τις στενές σχέσεις του με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ανέφερε χαρακτηριστικώς «κι ο Καμμένος παρακολουθεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ρουμπάτη […] Με δική του υπηρεσία πληροφοριών»!

Σε μια κανονική χώρα, αυτή η δημόσια τοποθέτηση από έναν έγκυρο εκπρόσωπο του Τύπου και ένα τηλεοπτικό κανάλι μεγάλης εμβελείας, θα αποτελούσε αφορμή για άμεση έρευνα από τα αρμόδια όργανα, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που η αναφορά γίνεται για τον υπουργό Εθνικής Αμύνης και ως υπό παρακολούθηση πρόσωπο παρουσιάζεται ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών! Ο Γ. Τράγκας δεν επεκτάθηκε περισσότερο, ώστε να διευκρινίσει τον τρόπο παρακολουθήσεως και τους πόρους που χρησιμοποιούνται σε αυτό το έργο. Η αναφορά πάντως σε «υπηρεσία πληροφοριών» του υπουργού, μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί και να εκληφθεί ως σχετιζόμενη με συμμετοχή της Διευθύνσεως Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Επί του τελευταίου, από πλευράς ΥΕΘΑ, ο Π. Καμμένος πρέπει να διαφυλάξει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, διευκρινίζοντας ότι δεν υφίσταται καμμία εμπλοκή τους σε τέτοιες, εκτός της αποστολής τους, υποθέσεις.

Στην Ελλάδα, επισήμως έχει καταγραφεί ότι η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ εκμεταλλεύονται επιχειρησιακώς τρία “βαλιτσάκια” παρακολουθήσεως τηλεφωνικών, και όχι μόνο, συνομιλιών. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Αρχής Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ζαμπίρας, σε πρόσφατη ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής τον παρελθόντα Μάιο, είχε δηλώσει ευθέως: «Υπάρχουν βαλιτσάκια, όπως λέγεται, και σε ιδιώτες, αλλά δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό. Κάναμε προτάσεις για θέματα ελέγχου αυτών των… βαλιτσακίων, αλλά δεν έχουν ευδοκιμήσει. Είναι ανέλεγκτα αυτά». Δημοσιεύματα κατά το παρελθόν, κάνουν λόγο για περίπου 20 “βαλιτσάκια” που βρίσκονται παρανόμως στην κατοχή επιχειρηματιών και αξιοποιούνται για προσωπικούς σκοπούς.

Η χρήση τέτοιων φορητών συστημάτων συνακροάσεως είναι παράνομη και μόνο στην ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ επιτρέπεται η χρήση, κατόπιν εισαγγελικής εγκρίσεως και για συγκεκριμένους λόγους. Εάν ο κ. Καμμένος είναι ένας εξ αυτών των ιδιωτών που κατά την ΑΔΑΕ χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα για παρακολουθήσεις πολιτικών ή και ακόμη του ιδίου του διοικητού της ΕΥΠ, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τα αρμόδια όργανα. Προ ημερών, στις 2 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ για το 2017, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεως σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής, στα μέλη των οποίων θα διαβιβαστεί.

Το πότε θα γίνει αυτό, είναι άγνωστο. Μία ημέρα πάντως μετά την τοποθέτηση Τράγκα για τις «παρακολουθήσεις» του υπουργού Εθνικής Αμύνης και την ΕΥΠ, ουδείς φαίνεται να έχει συγκινηθεί…

 https://doureios.com/tragas-o-yetha-parakoloythei-syriza-kai-roymbati/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr