Home Greek News Πατριαρχείο Μόσχας: «Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έπαψε να είναι “οικουμενικό” – Η Ορθοδοξία είμαστε εμείς»

Πατριαρχείο Μόσχας: «Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έπαψε να είναι “οικουμενικό” – Η Ορθοδοξία είμαστε εμείς»

by _
0 comment 138 views

Πατριαρχείο Μόσχας: «Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έπαψε να είναι “οικουμενικό” – Η Ορθοδοξία είμαστε εμείς»

Το ορθόδοξο σχίσμα είναι πλέον οριστικό και η ρωσική Εκκλησία αναλαμβάνει με μια βαρυσήμαντη δήλωση, την προστασία και την αντιπροσώπευση της απανταχού Ορθοδοξίας.

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει χάσει το δικαίωμα να αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας» δήλωσε πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας.

«Τώρα αντιμετωπίζουμε μια νέα εκκλησιαστική πραγματικότητα: Δεν θα έχουμε πλέον ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θα πρέπει να το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έχει αυτό-καταστραφεί ως ένα τέτοιο κέντρο» τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «The First Channel» της Ρωσίας.

https://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/720475_patriarheio-moshas-patriarheio-tis-konstantinoypolis-epapse-na-einai

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr