Home Greek News ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ.ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟΝ ΖΑΕΦ ΜΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ.ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟΝ ΖΑΕΦ ΜΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

by _
0 comment 125 views

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ.ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟΝ ΖΑΕΦ ΜΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Αν έχετε πρόθεση να γίνεται παραγωγός της ιατρικής μαριχουάνας θα συνειδητοποιήσετε τα σχέδιά τους, σε περιοχή των περίπου 140.000 τετραγωνικών μέτρων στη FYROM – ίσο με περίπου 20 γήπεδα ποδοσφαίρου τα οποία σύντομα θα καλύπτονται με φυτά μαριχουάνας.

Η ΠΓΔΜ νόμιμα θα δίνει άδεια μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς μια πριν από δύο χρόνια με τροποποιήσεις του υφιστάμενου νόμου για τον έλεγχο των φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών οπιούχων πέρασε από την βουλή των σκοπίων
Η χώρα έγινε έτσι ένας από τους λίγους στον κόσμο με το νόμιμο δικαίωμα καλλιέργειας και εξαγωγής ιατρικής κάνναβης. Το σύστημα είναι παρόμοιο με το καναδικό μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στις ιδιωτικές εταιρείες να καλλιεργούν προϊόντα κάνναβης.

Όπως η Balkan Insight ανέφερε τον Ιούνιο του 2016, η νομοθεσία που ρυθμίζει το θέμα λέει ότι μόνο οι νευρολόγοι, ακτινολόγοι και, ειδικοί σε μολυσματικές ασθένειες και τους ογκολόγους να παρέχουν στους ασθενείς με μαριχουάνα κατόπιν ιατρικής συνταγής

Οι άδειες καλλιέργειας μαριχουάνας παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας, με την προϋπόθεση προηγούμενης έγκρισης από την κυβέρνηση. Ωστόσο, η κάνναβη δεν πρέπει να εξάγεται ή να εισάγεται ως πρώτη ύλη.

Έξι εταιρείες έχουν λάβει κρατικές άδειες για να το κάνουν μέχρι τώρα – άλλοι σίγουρα θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ο Σοσιαλδημοκρατικός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάιεφ, των οποίων οι συγγενείς ασχολούνται με τις επιχειρήσεις, κάλεσε πρόσφατα άλλους να συμμετάσχουν σε αυτό το κερδοφόρο εμπόριο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατομμύρια ευρώ για την ταραγμένη οικονομία.

Ενώ η πΓΔΜ εξακολουθεί να μην εξάγει προϊόντα μαριχουάνας, το μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον της για τη διευκόλυνση των νόμων για την παραγωγή μαριχουάνας είναι κατανοητό. Οι παγκόσμιες πωλήσεις μαριχουάνας παγκοσμίως υπερβαίνουν ήδη τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και αυτό το ποσοστό αναμένεται να τριπλασιαστεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι πρωτοπόροι της FYROM

Η πρώτη εταιρεία που έλαβε την άδεια να καλλιεργήσουν ιατρική μαριχουάνα στην ΠΓΔΜ το Δεκέμβριο του 2016 Nyska Holding, που ανήκει Vladimir Keskovskit, γιος ενός πρώην ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, Ζλάτκο Keskovski. Αποδείχθηκε ότι ήταν ο διευθυντής της εταιρείας.

Τον Φεβρουάριο του 2017, η NYSK Holding αποκτήθηκε από την Phalanx Holdings LLC, που είναι εγγεγραμμένη στο αμερικανικό κράτος του Delaware.

“Συνολικά μετά την Phalanx Holdings υπάρχουν εννέα εταιρείες”, δήλωσε ο Zlatko Keskovski για το BIRN, προσθέτοντας ότι μεταξύ των ιδιοκτητών εταιρειών των ΗΠΑ υπάρχουν επίσης εταιρίες του Κολοράντο που έχουν σημαντική εμπειρία σε αυτήν την επιχείρηση.

Ωστόσο, επειδή στο Delaware ο νόμος προστατεύει την ταυτότητα των ιδιοκτητών της εταιρείας, η πραγματική ταυτότητα των ιδιοκτητών Nyska υπόκειται σε μεγάλη κερδοσκοπία στη Μακεδονία.

Ωστόσο, ο Κέσκοβσκι επέμεινε ότι κανένας από αυτούς δεν είναι πρώην αξιωματούχος ή αξιωματούχος της πΓΔΜ.

«Οι ιδιοκτήτες είναι Αμερικανοί πολίτες και η εταιρεία δεν είναι εγγεγραμμένη στο Delaware, λόγω του νόμου για τη διατήρηση μυστικών τους επενδυτές, αλλά και λόγω της μείωσης των φόρων», είπε.

Η Nyska Holding έχει φυτευτεί χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα της μαριχουάνας, αυξάνοντας με τη βοήθεια της εσωτερικής τεχνολογίας.

Η εταιρεία αυτή είναι η μόνη στη Μακεδονία που επενδύει στην παραγωγή κάνναβης. Ο Kesovski λέει ότι η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό

Συγγενείς του πρωθυπουργού μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών

Οι αρχές έλαβαν μια δεύτερη άδεια για να καλλιεργήσουν ιατρική μαριχουάνα τον Απρίλιο του περασμένου έτους, μια εταιρεία από την πόλη της Sveti Nikole, η οποία δημιουργήθηκε αρχικά για να καλλιεργήσει λαχανικά.

Αφού έλαβε άδεια από τη MAM, η σλοβενική εταιρεία, Frejher, έγινε ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Αργότερα, μια μακεδονική εταιρεία, Elenica, από το Strumica, προσχώρησε στη δομή ιδιοκτησίας της MAM.

Το MAM διοικείται τώρα από κοινού από τον Τραϊτσέβα Ζάεφ, ξάδερφη πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, και από έναν Σλοβένο πολίτη, τον Τόμαζ Φρέλι.
Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει φυτέψει περίπου 20.000 τετραγωνικά μέτρα μαριχουάνας.

Μιλώντας πριν από δύο εβδομάδες σε κοινοβουλευτική συζήτηση για την επένδυση του ξαδέλφου του, ο πρωθυπουργός είπε ότι η εταιρεία επένδυσε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, η οποία απασχολεί σήμερα περίπου 30 άτομα.

Ο Ζάεφ, του οποίου η οικογένεια διαχειρίζεται αρκετές επιτυχημένες επιχειρήσεις στην πΓΔΜ, δήλωσε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Δεν θα ήταν ηθικό η Trajceva Ζάεφ που διορίστηκε ως υπουργός της κυβέρνηση ή κάποιος από την οικογένειά του, να συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση,» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Έχοντας την ευκαιρία να μιλήσει περισσότερο για αυτό, ο Zaev κάλεσε τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους καλώντας “όλους τους επενδυτές που έχουν τους πόρους να επενδύσουν σε αυτή την επιχείρηση επειδή είναι κερδοφόρα”.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει από την επιχείρηση μαριχουάνας να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας στη Μακεδονία και να δημιουργήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την οικονομία.

Αυτό είπ η Trajceva Ζάεφ στο BIRN ότι η βιομηχανία έπασχε από μια αδύναμη φαντασία στη Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι η δυνατότητα να γίνει η κινητήρια δύναμη για την οικονομία.

“Αυτή είναι μία από τις βιομηχανίες που μπορούν να τονώσουν καλύτερα την τοπική οικονομία”, ανέφερε.

Ο Κανονισμός αυτής της νέας βιομηχανίας πρέπει να συγχρονιστεί με τις χώρες που έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμας, τους παραγωγούς, την τόνωση της και να προσαρμοστεί με τα παγκόσμια πρότυπα και κανόνες», πρόσθεσε.

Η MAM σχεδιάζει να συγκεντρώσει τα πρώτα άνθη μαριχουάνας στα τέλη Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, διαπραγματεύεται με άλλους ξένους επενδυτές για την κατασκευή της μονάδας εξόρυξης πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του BIRN, τέσσερις άλλες εταιρείες, η Oaza Alkaloidi από την πόλη Stip, 5 επιστολές από την Resnja, η ιατρική 420 από τη Bitola και η Kaba Herbal από την πρωτεύουσα Σκόπια έχουν επίσης λάβει άδεια καλλιέργειας ιατρικής μαριχουάνας.

Ωστόσο, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ανοίγουν με την ελπίδα λήψης αδειών.
Ο Boban Zaev είναι ένας άλλος ξάδερφος του πρωθυπουργού που θέλει να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις.

Είναι συνιδιοκτήτης του Farma Medica Cannabis, από την πόλη Valandovo.
Δεν έχει ακόμη λάβει άδεια για να σπείρει την πρώιμη συγκομιδή της, αλλά δήλωσε στο BIRN ότι έχει τα μεγάλα σχέδια να προσλάβει περίπου 500 ανθρώπους στο μέλλον αφού λάβει την απαιτούμενη άδεια.

Μια άλλη πρόσφατα εδραιωμένη εταιρεία, το Cannabis-Pro, από την Strumica, ανήκει σε έναν πρώην αναπληρωτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ντράγκαν Γιοργκίεφ.

“Σχεδιάζουμε να υποβάλουμε αίτηση για άδεια μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Η γεωργική γη όπου σκοπεύουμε να φυτέψουμε κάνναβη είναι σχεδόν έτοιμη “, δήλωσε ο Μπρν.

Παρόμοιες επιχειρήσεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταχωριστεί στο Valandovo, Kocani, στους αγροτικούς δήμους Aracinovo και Mogila και στην πρωτεύουσα των Σκοπίων.

Η ιατρική άποψη σχετικά με τη χρήση της μαριχουάνας παραμένει ξεχωριστή, με υποστηρικτές της χρήσης της υποστηρίζοντας ότι έχει ωφέλιμες επιδράσεις στους ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και εκείνους που πάσχουν από καρκίνο και αγωνίζονται με τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.


#GreekNews #κυβέρνηση #Μακεδονία #Μακεδονικό #Σκοπιανό #Ελλάδα #Μακεδονία #Μακεδονικό #Σκοπιανό #ΣΥΡΙΖΑ  #Μακεδονία #Πουτιν #Ρωσία #Σκόπια #Σκοπιανό #FYROM #GREECE #MatthewNimitz #NATO #Putin #Russia #ΕΕ #Ελλάδα #Μακεδονία #Μακεδονικό #Πουτιν #Ρωσία #Σκοπιανό #Ελλάδα #κυβέρνηση #Μακεδονία #ΝικοςΠαπας #Σκοπιανό #ΣΥΡΙΖΑ, #Συλλαλητήριο #ΕΥΠ #Ρουμπάτης

Ο Λευκός Πύργος, Σκόπια, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Μάθιου Νιμίτζ, ΗΠΑ, Τράμπ, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας, Μακεδονία, Σκοπιανό, ΕΕ, Νίκος Κότζιας, ΟΗΕ, Trump, SYRIZA, Skopje, Tsipras, Skopje, Matthew Nimitz, Macedonia, United Nations, UN, Europe, EU, the macedonian name dispute, συλλαλητήριο, Θεσσαλονίκη, Μέγας Αλέξανδρος, US, Συλλαλητήριο στην Αθήνα, Μακεδονικό

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr