Home Greek News 10.000 νέοι άνεργοι θα προσληφθούν με μισθό έως 1.600 ευρώ

10.000 νέοι άνεργοι θα προσληφθούν με μισθό έως 1.600 ευρώ

by _
0 comment 175 views

10.000 νέοι άνεργοι θα προσληφθούν με μισθό έως 1.600 ευρώ

Επιδότηση έως και 50% του μισθολογικού κόστους προβλέπει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους άνεργους, η οποία θα αγγίζει έως και τα 800 ευρώ το μήνα ανά πρόσληψη για τους κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών και έως 600 ευρώ για τους απλούς πτυχιούχους.

Ωστόσο και οι εργαζόμενοι έχουν να κερδίσουν πολλά με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς θα αμοίβονται με μισθούς από 1.200 ευρώ για τους απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ, 1.400 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και 1.600 ευρώ για τους κατόχους διδακτορικού.

”Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* ” *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Με προϋπολογισμό ύψους 112.000.000 ευρώ, το πρόγραμμα στοχεύει να επιδοτήσει θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης, αλλά και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

Η εστίαση του προγράμματος θα αφορά τους κλάδους της μεταποίησης, της βιομηχανίας και της αγροδιατροφής. Επίσης, θα αφορά οριζόντια την ειδικότητα της πληροφορικής. Αυτό γιατί η ψηφιακή αναβάθμιση συνολικά των επιχειρήσεων παράγει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα.

Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι και η συμβολή στην ενίσχυση του τομέα έρευνας και ανάπτυξης στο εσωτερικό της παραγωγής (RnD).

« Μέσα από τα προγράμματα αυτά στοχεύουμε τους νέους επιστήμονες, τους ανθρώπους με υψηλά προσόντα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε και ένα εργαλείο για την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain», τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Παρόμοιο πρόγραμμα, με την έννοια του υψηλού μισθού και της 12μηνης διάρκειας, είναι και αυτό που θα «τρέξει» για την αναβάθμιση υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και θα αφορά 5.500 ανέργους.

Οι μισθοί στους νέους επιστήμονες θα είναι και εδώ πολύ ανώτεροι του σημερινού κατώτατου μισθού, δηλαδή της τάξης των 1.200 ευρώ το μήνα για τους απόφοιτους ΑΕΙ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr