Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στο Φεστιβάλ «Σπούτνικ» για χορό, τραγούδια και σουβλάκια – Φωτογραφίες

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στο Φεστιβάλ «Σπούτνικ» για χορό, τραγούδια και σουβλάκια – Φωτογραφίες

08/10/2018, 07:04

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στο φεστιβάλ  – Δείτε φωτογραφίες

Συναυλίες, χορός, σουβλάκια, πολιτιστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολυάριθμες δράσεις είχε το τριήμερο φεστιβάλ «Σπούτνικ», στο Άλσος Στρατού.

Το παρών έδωσαν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, οι ομάδες που ασχολούνται με το gaming και τις νέες τεχνολογίες. Ανάμεσα στους επισκέπτες, το παρών έχουν δώσει κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου κι η Ρένα Δούρου. Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποιος επισκέφτηκε τους χώρους του φεστιβάλ το βράδυ της Κυριακής.

Φωτογραφίες από left.gr

tsipras-avgi2
tsipras-avgi1

«Το Φεστιβάλ Σπούτνικ πιάνοντας το νήμα από τις παραδοσιακές γιορτές της αριστεράς δοκιμάζει να τις μετασχηματίσει. Πειραματίζεται με τις υπόγειες μορφές τέχνης και δίνει χώρο σε νέους προβληματισμούς. Διαλέγεται με τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις διαφορετικές ταυτότητες. Αναδεικνύει τελικά όλα όσα δεν έχουν ακόμη βρει τη θέση τους. Κι αυτό είναι το ριζοσπαστικό του μήνυμα: γιορτάζει το έκκεντρο και το εκ-σωτερικό», τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το Φεστιβάλ Σπούτνικ είναι ακόμη μία ευκαιρία για να βρεθούν μαζί και να συζητήσουν πολλές ομάδες που ζουν σε αυτή την πόλη και σπανίως επικοινωνούν. Είναι ένας χώρος πολιτισμού κι ανταλλαγής εμπειριών από διάφορες κουλτούρες. Μεταναστευτικές κοινότητες είναι παρούσες και μοιράζονται τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τις συνήθειές τους μαζί μας και οργανώνονται εξαιρετικές συζητήσεις με κορυφαία θέματα αυτά των δικαιωμάτων, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, και της άλλης πρότασης για την προσέγγιση της κοινωνίας μας και των διαφορετικών πληθυσμών που ζουν σε αυτήν. Απαραίτητο προφανώς στοιχείο όλης της συζήτησης και το σχέδιο μας για την εργασία καθώς αυτό τελικά είναι και το πυρηνικό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Επιπλέον, ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το 3ο Φεστιβάλ Σπούτνικ, σημείωσε: «Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μία πολιτιστική ομπρέλα κι ομπρέλα αλληλεγγύης που έχει μέσα πολλά στέκια αλληλεγγύης πανελλαδικά, πολλά στέκια πολιτιστικά, και δραστηριοποιούνται εντός τους πληθώρα πολιτιστικών ομάδων και μεγάλη μερίδα κόσμου, που έχουν δώσει μία ξεχωριστή χροιά στην πρωτοβουλία έξω από τα στενά όρια που μπορεί να βάζει μία κομματική νεολαία». Και πρόσθεσε: «Το φεστιβάλ έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, κυρίως από τον νέο κόσμο, όπου συμμετέχει μέσα σε ό,τι κάνουμε και δημιουργεί κι ο ίδιος, και νομίζω προσπαθεί με αρκετή επιτυχία να τα αναδείξει αυτά και τα αναδεικνύει, σε μεγάλο βαθμό, με πολλές εκφάνσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας». «Παράλληλα έχουμε τις πολιτικές εκδηλώσεις όπου θέλουμε να αναδείξουμε ζητήματα τα οποία πιστεύουμε ότι αφορούν περισσότερο τη νέα γενιά, επομένως όλα αυτά νομίζω ότι συνθέτουν ένα πλαίσιο πολιτικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για το φεστιβάλ μας και φέτος και κάθε χρόνο βλέπουμε ότι πηγαίνει καλύτερα κι έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο και κυρίως από μεγάλη μερίδα της νέας γενιάς», κατέληξε ο κ. Αλεξίου.

sputnik3
Η Ανέττα Καββαδία στο Φεστιβάλ Σπούτνικ
sputnik1
Παρών στο φεστιβάλ και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας
sputnik2
Η Έφη Αχτσιόγλου στο κέντρο, φωτογραφίζεται στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
SPUTNIK6
Ο Θοδωρής Δρίτσας και με την τραγιάσκα ο Κώστας Δουζίνας
SPUTNIK4
Ο Παύλος Πολάκης αγκαλιά με την Ρένα Δούρου – Χαμογελαστός στο βάθος δεξιά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης
SPUTNIK5
Η βουλευτής Εύη Καρακώστα
sputnik9
Πάνος Λάμπρου και Νίκος Παρασκευόπουλος σε μια από τις συζητήσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σπούτνικ
sputnik7
Σε μια από τις συζητήσεις συμμετείχε και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
sputnik8
spoutnik4
spoutnik3
spoutnik2
spoutnik1
spoutnik