Πάνω από 10 εκατ. ευρώ έδωσαν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα των Σκοπίων

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ έδωσαν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα των Σκοπίων – «Ψηφίστε τις αλλαγές, αλλιώς έρχεται πόλεμος»

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως και γεννούν νέα ερωτηματικά, καθώς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο, έριξαν πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ στα Σκόπια για να σιγουρευτούν ότι θα βγει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Οι μάσκες πέφτουν και η Δύση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Τι συμφέροντα είχαν για να χρηματοδοτήσουν μια τέτοια απόφαση με ένα τόσο μεγάλο ποσό;

Επένδυσαν όλα αυτά τα χρήματα για να γίνουν οι αναμενόμενες αλλαγές στο γειτονικό κρατίδιο που πάνε να αναστήσουν οι Τσίπρας-Κοτζιάς, ούτως ώστε να βγάλουν από την μέση την Μόσχα.

Το ερώτημα βέβαια που μένει αναπάντητο, είναι εάν έχουν πέσει και αντίστοιχα χρήματα στην Ελλάδα, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα Σκόπια, είτε σε ΜΜΕ, είτε σε πολιτικούς και κόμματα.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα από τη Βιένη για τον κίνδυνο πολέμου στα Βαλκάνια αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαλείψει τις ελπίδες ένταξης των χωρών της περιοχής αυτής.

Η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει «την ιδέα της προένταξης” για τις υποψήφιες χώρες, ώστε να τους δώσει ελπίδα και να τις βοηθήσει να βελτιώσουν την οικονομία τους πριν από την ένταξή της, είπε ο Γιούνκερ στην ομιλία του στο κοινοβούλιο της Αυστρίας.

Στην ουσία θέλει να στείλει μήνυμα στους Σκοπιανούς και να εκφοβίζει, για να περάσουν άρον-άρον οι αλλαγές στα Σκόπια.

«Αν κλέψουμε από τα Βαλκάνια την προοπτική της ένταξης (…) αν δοθεί η εντύπωση ότι δεν σοβαρολογούμε, θα βιώσουμε στο τέλος αυτό που ήδη βιώσαμε τη δεκαετία του 1990” στην περιοχή, προειδοποίησε.

Ο Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι «ακόμη είναι μακρύς ο δρόμος” μέχρι την ένταξη των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ, καθώς η πρόοδός τους είναι ακόμη «ανεπαρκής” και δεν επιτρέπει να εξεταστεί η ένταξη τους «πριν από το 2025” το νωρίτερο. Όμως η ΕΕ πρέπει «να ασχοληθεί εντατικά” με τα Βαλκάνια και να μην επιτρέψει να γεννηθεί η ιδέα «ότι δεν είμαστε σοβαροί όσον αφορά τις προοπτικές ένταξης” τους, πολύ περισσότερο που ορισμένες χώρες-μέλη δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους.

«Το έδαφος είναι ακόμη εύφορο” για συγκρούσεις στην περιοχή, εκτίμησε ο Γιούνκερ. «Πρέπει να φροντίσουμε εντατικά τα δυτικά Βαλκάνια, να βοηθήσουμε όπου χρειάζεται, να προειδοποιήσουμε πριν πάνε στραβά τα πράγματα και να διασφαλίσουμε ότι είναι απολύτως κατανοητό πως όλες οι συνοριακές διενέξεις θα πρέπει να έχουν επιλυθεί πριν από την ένταξη. Δεν πρέπει να εισάγουμε αστάθεια από τα δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ, πρέπει να εξάγουμε σταθερότητα από την ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια”, τόνισε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ θα μπορούσε να προτείνει στις χώρες της περιοχής «έναν οικονομικό χώρο όπου θα μπορούν εν μέρει να λειτουργούν «με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνουν όταν κάποια μέρα γίνουν μέλη”.

Η ΕΕ έχει ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Η Αλβανία και η πΓΔΜ είναι σήμερα απλώς υποψήφιες χώρες, ενώ το καθεστώς αυτό ελπίζουν ότι θα πετύχουν κάποια στιγμή η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο.

https://mknews.eu/2018/10/06/pano-apo-10-ekat-eyro-edosan-oi-ipa-nato-ee-inomeno-vasileio-gia-to-nai-sto-dimopsifisma-ton-skopion-quot-psifiste-tis-allages-allios-erchetai-polemos-quot/