Home Greek News Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ: «Πληρωμένη» απάντηση Φίλη στον γκαουλάιτερ του Τσίπρα, Νίκο Παππά (ανακοίνωση)

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ: «Πληρωμένη» απάντηση Φίλη στον γκαουλάιτερ του Τσίπρα, Νίκο Παππά (ανακοίνωση)

by _
0 comment 99 views

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ: «Πληρωμένη» απάντηση Φίλη στον γκαουλάιτερ του Τσίπρα, Νίκο Παππά (ανακοίνωση)

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι η διαμάχη Νίκου Φίλη και Νίκου Παππά για την ΕΡΤ που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες με τη δήλωση του πρώην υπουργού για «παραδιοίκηση» στην κρατική τηλεόραση.

Μετά τη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε ραδιοφωνικό σταθμό που χαρακτήρισε «ταυτόσημη» την κριτική του Νίκου Φίλη με αυτή που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ΕΡΤ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «σήκωσε το γάντι».

Σε δική του ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Φίλης κάνει λόγο για «στρουθοκαμηλισμό» και «ολίσθημα» του Νίκου Παππά.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Φίλη έχει ως εξής:

«Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου.

Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα.

Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα, ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει ‘μαύρο’.

Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Το χρονικό της άγριας κόντρας

Η άγρα κόντρα Φίλη-Παππά ξεκίνησε έπειτα από τη σφοδρή κριτική σε κρίσιμες κυβερνητικές επιλογές άσκησε ο πρώην υπουργός παιδείαςσε συνέντευξη του. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για την ΕΡΤ για το αν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που δεν λέει την αλήθεια, ο κ. Φίλης απάντησε:

«Δεν έχω ορό αληθείας για να σας απαντήσω. Αλλά ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο».

Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση.

Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Νίκος Παππάς απαντώντας στον πρώην υπουργό είπε πως «Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ», ενώ επιχειρώντας να υποβαθμίσει τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ», συμπληρώνοντας ότι «η ΕΡΤ έχει κάνει βήματα στην επόμενη τεχνολογία, στον ελληνικό αθλητισμό και έχει αναβαθμιστεί το πρόγραμμα με σημαντικές σειρές».

Ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής σημείωσε επίσης για τις δηλώσεις Φίλη ότι η «ΕΡΤ στο παρελθόν ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων, πλήρωνε ποσά στην αμαρτωλή ΑΕΠΙ». «Κόπηκαν αυτά. Συμφέροντα δεν την άφηναν να αναπτύξει το δικό της δίκτυο» πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς απαντώντας στις δηλώσεις Φίλη.

Τέλος, εχθές, σε νέα του συνέντευξη, ο Νίκος Φίλης επέμεινε στα περί «απαξίωσης» της ΕΡΤ για την οποία είπε ότι «αντιμετωπίζεται με μέτρα συνολικής αναβάθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Ειδικά, δε, για την αντίδραση του Νίκου Παππά στον ίδιο όσον αφορά τα περί παραδιοίκησης στην ΕΡΤ σχολίασε «ε, καλά, απάντησε. Όλοι απαντούν, Δημοκρατία έχουμε».

«Η συζήτηση στο δημόσιο χώρο πρέπει να γίνεται ανοιχτά χωρίς να ψάχνουμε για σκοπιμότητες» είπε ο κ. Φίλης κάνοντας λόγο για «σημειακή κριτική» που ασκεί σε θέματα «που έχουν αντανάκλαση στην κοινωνία».

Source >>
https://www.lykavitos.gr/emfylios-ston-syriza-gia-tin-ert-plir/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr