Home Greek News Κι ομως ο Κομμουνιστης ο Τσιπρας, εγινε ο καλυτερος συμμαχος των ΗΠΑ….Τα καλα και συμφεροντα!

Κι ομως ο Κομμουνιστης ο Τσιπρας, εγινε ο καλυτερος συμμαχος των ΗΠΑ….Τα καλα και συμφεροντα!

by _
0 comment 124 views

Κι ομως ο Κομμουνιστης ο Τσιπρας, εγινε ο καλυτερος συμμαχος των ΗΠΑ….Τα καλα και συμφεροντα!

Λενε οτι οι Κομμουνιστες ειναι Αθεοι…
Οντως Θεο δεν εχουν…..
Μονο το συμφερον τους και η καρεκλα τους ενδιαφερει…
Διαβαστε παρακατω να φριξετε….

Σε αποθέωση των ΗΠΑ προχώρησε ο πρώην κομμουνιστής Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως αποτελούν τον «καλύτερο σύμμαχό” ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Μόσχας.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην Wall Street Journal, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πολλάκις την σημασία των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, στρεφόμενος ξεκάθαρα κατά της Ρωσίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και εκτίμησε ότι η συμφωνία θα κατατεθεί στην ελληνική Βουλή περίπου τον Μάρτιο.

Αναγνώρισε ότι ο κυβερνητικός του εταίρος, οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου μπορεί να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος:

«Η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει»

«Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο εταίρος μου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Wall Street Journal», προσθέτοντας πως επιδίωξή του είναι να ολοκληρώσει την τετραετία.

«Στόχος μου είναι να πάω έως το τέλος», είπε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. «Αυτό συνιστά σινιάλο σταθερότητας».

«Δεν θα παίξω παιχνίδια, η συμφωνία θα κυρωθεί τον Μάρτιο»

Απαντώντας στις εικασίες ότι θα αναβάλει την απόφαση για το Σκοπιανό ώστε να έλθει στη Βουλή μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Δεν θα παίξω παιχνίδια. Η συμφωνία θα κυρωθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας» στην πΓΔΜ, είπε, εκτιμώντας ότι η συμφωνία θα έλθει την ελληνική Βουλή γύρω στον Μάρτιο.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε την βούλησή του να λύσει το ονοματολογικό σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια, προσθέτοντας πως ο ίδιος θέλει πλέον να υποστηρίξει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης στην περιοχή – παρά το έντονα αντι-αμερικανικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο καλύτερος στρατηγικός μας σύμμαχος είναι οι ΗΠΑ»

«Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος […] αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ», είπε.

Όπως περιγράφει η δημοσιογράφος της WSJ «ο κ. Τσίπρας, ο 44χρονος ηγέτης ενός ελληνικού αριστερού κόμματος, που ήταν κάποτε αντίθετος με την αμερικανική εξουσία και το ΝΑΤΟ, οδήγησε σε μια ανεπιτυχή εξέγερση ενάντια στις αυστηρές οικονομικές πολιτικές της ΕΕ το 2015, όταν η Ελλάδα λίγο έλειψε να βγει από το ευρώ».

Και συνεχίζει: «Τώρα ο κ. Τσίπρας, που θεωρείται από τις Η.Π.Α. και την ΕΕ ως ένας όλο και πιο μετριοπαθής παίκτης, λέει ότι θέλει η Ελλάδα να στηρίξει τις προσπάθειες της Δύσης στα Βαλκάνια».

«Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Αν θέλουμε να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης που δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος -όπως ήταν πριν από τρία χρόνια- αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι η προσέγγιση Ελλάδας-ΗΠΑ, αντανακλάται επίσης στις συνομιλίες για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα, παραδοσιακά ταμπού για την ελληνική αριστερά.

«Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην ψύχρανση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την επίλυση του ονοματολογικού απάντησε ότι επρόκειτο περί μέτρου για την «προστασία των εθνικών συμφερόντων», συμπληρώνοντας πως επρόκειτο για «πολύ καθαρό μήνυμα».

«Θα διατηρηθούν οι συντάξεις»

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, ο κ. Τσίπρας επαναβεβαίωσε την βούλησή του να μην προβεί σε περικοπή συντάξεων στις αρχές του επόμενου έτους, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς είναι ένα αχρείαστο μέτρο που θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Υποσχέθηκε να διατηρήσει τις συντάξεις και να πείσει τους πιστωτές, αλλά διευκρίνισε ότι η απόφαση «δεν θα είναι μονομερής, θα είναι λογική».

πηγη 

https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2018/09/blog-post_153.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr