Σπαρακτικές εικόνες από την κηδεία του Παύλου Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε σαν σήμερα από τη 17Ν

Σπαρακτικές εικόνες από την κηδεία του Παύλου Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε σαν σήμερα από τη 17Ν

Δολοφονήθηκε σαν σήμερα…

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 ο Παύλος Μπακογιάννης εκτελέστηκε από τρία μέλη της 17 Νοέμβρη στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε το πανελλήνιο και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του. Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε μετά από δύο ημέρες στη Μητρόπολη Αθηνών σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς, η σύζυγός του, Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά του, Αλεξία και Κώστας. Πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους εκείνο το μεσημέρι για το «τελευταίο αντίο» στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος παρευρέθηκε στην κηδεία, εκτός από την αντιπολίτευση, που σε συνεννόηση με την οικογένεια του Μπακογιάννη δεν έδωσε το παρών στην εκκλησία για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. «Στόχος των δολοφόνων ήταν να μπει ένα εμπόδιο στο νέο ξεκίνημα που έγινε στη χώρα μας στις 2 Ιουλίου», ανέφερε στον επικήδειο του ο πρωθυπουργός Τζαννής Τζανετάκης.

Οι δρόμοι γύρω από τη Μητρόπολη ήταν κατάμεστοι από πολίτες που τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη. Η ταφή του πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Καρπενήσι.

https://www.youtube.com/watch?v=x8KvqLj-yWw

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=NvH67R_EzCc

https://www.youtube.com/watch?v=HtgqGBBy_K4

[thecaller.gr

Πηγή >>

https://viralgreece.eu/sparaktikes-eikones-apo-tin-kideia-toy-payloy-mpakogianni-poy-dolofonithike-san-simera-apo-ti-17n