ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ… Ετσι το τουρκικό πολεμικό πλοίο ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕ το Ελληνικό Καϊκι… ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ…!!

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ… Ετσι το τουρκικό πολεμικό πλοίο ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕ το Ελληνικό Καϊκι… ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ…!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Σίγμα, Πέτρου Μελαίση, το τουρκικό πολεμικό “αιχμαλώτισε” το κυπριακό αλιευτικό «Γεια σου καΐκι μου Αη Νικόλα» και προχώρησε στη σύλληψη του πενταμελούς πληρώματος. Tο πλήρωμα είναι Αιγυπτιακής καταγωγής.

Το κυπριακό καΐκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ψαροκάικα», ανέφερε πως βρίσκεται καθοδόν προς τη Κερύνεια.

Ενημέρωσα, είπε, όλους τους αρμόδιους φορείς, δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι, τόσο για το πλήρωμα όσο και για το σκάφος.

Όπως ανέφερε, το καΐκι, βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πάμπος Μιτίδης στο SigmaLive, το απόγευμα η εταιρεία ενημερώθηκε ότι «απήχθη» το κυπριακό καΐκι από τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Όπως είπε, το τουρκικό πολεμικό πλοίο πλησίασε το καΐκι και ενημέρωσαν το πλήρωμα ότι θα προέβαιναν σε έλεγχο. Όταν ανέβηκαν, οπλισμένοι, όπως μας λέχθηκε, ενημέρωσαν πως θα προχωρήσουν στη σύλληψη του πληρώματος.

Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα τους Αρμόδιους φορείς, ενώ ενημερώθηκε και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία προέβη σε διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη, όπως μας ανέφερε ο κ. Μιτίδης.

Αυτό, είπε , είναι το τέταρτο περιστατικό που σημειώνεται.

Μιλώντας στο Sigmalive ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι αυτή την ώρα γίνονται έντονα διαβήματα στον ΟΗΕ από πλευράς ΥΠΕΞ για απελευθέρωση των συλληφθέντων ψαράδων.

https://www.youtube.com/watch?v=DzeS4-Q0rNA

https://www.youtube.com/watch?v=8SpBBc4i21k