Χανιά: Αυξήσεις τελών στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»

Χανιά: Αυξήσεις τελών στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»

Κατά 5€ αναμένεται να αυξηθούν τα τέλη στα αεροδρόμια της Καβάλας, των Χανίων και της Ζακύνθου, τα οποία διαχειρίζεται η Fraport Greece, από την 1ηΑπριλίου 2019.

Μετά τις αυξήσεις που προβλέπονται από την σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, το ύψος των τελών στα 3 αεροδρόμια θα διαμορφωθεί σε 18,5€ ανά αναχωρούντα επιβάτη, από 13,5 € που είναι τώρα.

Αυτά ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ.

Όπως προβλέπει η σύμβαση, η Fraport Greece έχει το δικαίωμα να αυξήσει τα τέλη στα αεροδρόμια στα οποία ολοκληρώνει τα έργα αναβάθμισης των υποδομών.

Μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησαν έργα ύψους 100 εκατ.€ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσινέλ, ανέφερε πως εντός του 2019 είναι πιθανό να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς, της Ρόδου, του Ακτίου, της Μυτιληνης, της Σάμου και της Σκιάθου.

Ως εκ τούτου, τα τέλη στα αεροδρόμια αυτά είναι πιθανό να αυξηθούν εντός του 2020.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ολοκλήρωση των έργων να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και να εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

Η Fraport Greece πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες για τις νέες χρεώσεις από το Νοέμβριο του 2018 και η διαδικασία συμφωνίας με τη σημερινή ΥΠΑ για τις νέες χρεώσεις θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την επίσημη έκδοση του πιστοποιητικού.

Η Fraport  ισχυρίζεται ότι η χρέωση των 18,5€ ανά επιβάτη παραμένει ανταγωνιστική σε σύγκριση με γειτονικές χώρες όπου τα τέλη κυμαίνονται σε περίπου 20€.

Πηγή: ΑΠΕ

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/chania-ayxiseis-telon-kai-sto-aerodromio-daskalogiannis/