Home Greek News Oι ΗΠΑ Στηρίζουν Απροκάλυπτα Την Συμφωνία Εκχώρησης Της Μακεδονίας: «Όσοι Αντιδρούν Είναι Εξαγορασμένοι Από Τους Ρώσους»

Oι ΗΠΑ Στηρίζουν Απροκάλυπτα Την Συμφωνία Εκχώρησης Της Μακεδονίας: «Όσοι Αντιδρούν Είναι Εξαγορασμένοι Από Τους Ρώσους»

by _
0 comment 103 views

Oι ΗΠΑ Στηρίζουν Απροκάλυπτα Την Συμφωνία Εκχώρησης Της Μακεδονίας: «Όσοι Αντιδρούν Είναι Εξαγορασμένοι Από Τους Ρώσους»

 

Πλέον οι ΗΠΑ δεν κρύβονται για τον ρόλο που έπαιξαν και παίζουν στην εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια και κατηγορούν όποιον αντιδράει σε Ελλάδα, Σκόπια ή όπου αλλού ότι έχει «εξαγοραστεί από τους Ρώσους».

Στηρίζουν μάλιστα απροκάλυπτα το «ναι» στο σκοπιανό δημοψήφισμα αδιαφορώντας για την εκχώρηση μέρους του Ελληνισμού και για την μελλοντική παραχάραξη της Ιστορίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις έφτασε σήμερα στα Σκόπια για να στηρίξει το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων και προειδοποίησε ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες!

Ο Μάτις είναι ένας ακόμη Δυτικός αξιωματούχος που επισκέπτεται τα Σκόπια καλώντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του ονόματος της χώρας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το «ναι» στο δημοψήφισμα «είναι πολύ σημαντικό (…) για εκείνους η ζωή των οποίων μπορεί να αλλάξει από τις οικονομικές ευκαιρίες και την ασφάλεια στους κόλπους (…) 30 δημοκρατικών κρατών», επεσήμανε ο Μάτις μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στα Σκόπια.

«Κοιτάμε πώς θα αποφασίσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους, όχι ένα μέλλον που θα διαμορφώσει κάποιος άλλος», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Δεν θέλουμε να δούμε τη Ρωσία να κάνει εδώ αυτό που έχει προσπαθήσει να κάνει σε τόσες πολλές χώρες», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι τον ανησυχεί η παρέμβαση της Μόσχας καθώς «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι χρηματοδότησε πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στο δημοψήφισμα.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατήγγειλε την «ρωσική εκστρατεία επιρροής», όπως την χαρακτήρισε, στα Σκόπια, όπου η Μόσχα προσπαθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους!

Δηλαδή όποιος αντιδράει σε αυτό το ανοσιούργημα έχει «εξαγοραστεί» από τους Ρώσους. Κλασσική πολιτική των ΗΠΑ όταν κάποιοι αντιδρούν στα συμφέροντά τους έρχεται η «ταμπέλα» και η «ατάκα» με κατάλληλη στήριξη από τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ και όλα λύνονται.

Σύμφωνα με την Λόρα Κούπερ, αρμόδια στο Πεντάγωνο για τη Ρωσία και την Κεντρική Ευρώπη, η Μόσχα πληρώνει ψηφοφόρους για να απέχουν από το δημοψήφισμα και στηρίζει οικονομικά φιλορωσικές οργανώσεις. «Αυτή τη στιγμή επιτίθενται με παραπληροφόρηση και άλλες μορφές ολέθριας επιρροής για να προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες της ΠΓΔΜ να αλλάξουν γνώμη», τόνισε η Κούπερ απευθυνόμενη σε κάποιους δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Μάτις πρόκειται να συναντηθεί, εκτός από την ομόλογό του της ΠΓΔΜ Λουντμίλα Σεκερίνσκα, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, αλλά και τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ

Την στάση αυτή των ΗΠΑ θα την δούμε και στην Ελλάδα όταν η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση από την Βουλή. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν έχει γίνει αποδεκτή από τα Σκόπια ακόμα κι αν δεν την κυρώσουμε εμείς, θα είμαστε πολιτικά εκτεθειμένοι στον υπόλοιπο κόσμο.

Ακόμα και ο αρχηγός της ΝΔ χτες από την ΔΕΘ παραδέχτηκε πως «η υπογραφή της συμφωνίας παράγει ήδη αποτελέσματα» για να επανέλθει αργότερα με διευκρίνηση «εάν κυρωθεί από την Βουλή θα έχει έννομα αποτελέσματα που πολύ δύσκολα θα ανατραπούν».

Η πιο βασική δυσκολία είναι ότι όλοι οι «σύμμαχοί» μας με πρωταγωνιστές ΗΠΑ-Γερμανία θέλουν να ισχύσει η συμφωνία αυτή.

https://www.ethnikosmaxitis.gr/oi-ipa-stirizoyn-aprokalypta-tin-symfonia-ekchorisis-tis-makedonias-osoi-antidroyn-einai-exagorasmenoi-apo-toys-rosoys/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr