Home Greek News Συνελήφθησαν στον Έβρο δύο οπλισμένοι Τούρκοι στρατιωτικοί αλλά τους επιστρέψαμε!!!

Συνελήφθησαν στον Έβρο δύο οπλισμένοι Τούρκοι στρατιωτικοί αλλά τους επιστρέψαμε!!!

by _
0 comment 135 views

Συνελήφθησαν στον Έβρο δύο οπλισμένοι Τούρκοι στρατιωτικοί αλλά τους επιστρέψαμε!!!


Σχολιάζουν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕ ΤΩΡΑ» – Το σημείο συλλήψεως των Τούρκων αυτών απέχει 70 περίπου χιλιόμετρα από το άλλο που έπιασαν τους δικούς μας. Πάντως και σύμφωνα με τις πηγές μας, η κυβέρνηση παίρνει τα κανάλια και τους λέει να το θάψουν το θέμα!!!

Σας είχαμε όμως γράψει και προειδοποιήσει για αυτό με το άρθρο μας από το περασμένο Απριλ. φέτος με τίλτο «Ντοκουμέντο-σοκ του Wikileaks: Οι Τούρκοι θα ειβάλουν στην Ελλάδα μέσω…ΕΒΡΟΥ εκεί ακριβώς όπου έγινε η ΑΠΑΓΩΓΗ των 2 Ελλήνων στρατιωτών!» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ΕΔΩ!!!


Η δημιουργική ασάφεια στα ελληνοτουρκικά σύνορα αφοπλίζει την λογική και την ελληνική άμυνα …

Μετά από ανταλλαγή πυρών συνελήφθησαν δύο τούρκοι και επεστράφησαν…

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Τη σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών, με οπλισμό, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το σημείο διέλευσης των Τούρκων σε φωτογραφία από τον χειμώνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής, σε περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού, στα σύνορα, στην περιοχή Φερών, στο πυκνό του Καραγώγου, πίσω από την καλύβα Ασλανίδη.

Για την ακρίβεια, τέσσερις τούρκοι στρατιωτικοί πέρασαν υπό συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαριστεί, στην ελληνική ακτή και προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από αυτό ακριβώς το σημείο. Έγιναν όμως αντιληπτοί από ελληνικό περίπολο. Οι Έλληνες στρατιώτες τους κάλεσαν να σταματήσουν και να πετάξουν τα όπλα. Αυτοί απάντησαν με πυρά. Από ελληνικής πλευράς, απαντήθηκαν τα πυρά. Μετά από λίγο η συμπλοκή έληξε με τη αιχμαλωσία των δύο Τούρκων και την διαφυγή άλλων δύο.

Στον Έβρο, στην περιοχή Καραγώγου, υπάρχει μια σειρά από καλύβες. Μόνο από την ελληνική πλευρά. Μία από αυτές παραχωρήθηκε πέρυσι στον ελληνικό στρατό ως προκεχωρημένο φυλάκιο από κάτοικο της περιοχής. Η διαδικασία της παραχώρησης έγινε με την παρουσία του Υπουργού Καμμένου αλλά και του Α΄ΓΕΘΑ. Σήμερα 4 Τούρκοι στρατιώτες πέρασαν στην ελληνική ακτή και προσπάθησαν να μπουν. Έγιναν αντιληπτοί. Μέχρι εδώ οι πηγές σίγουρες.
Από εδώ και πέρα αρχίζει (από εμάς) μια επιφυλακτικότητα ως προς την ακρίβεια της μεταφοράς της πληροφορίας. Η πληροφορία είναι ότι συνελήφθησαν δυο στρατιώτες Τούρκοι. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο Ελληνικός Στρατός έχει συλλάβει ήδη έναν Τούρκο λοχία και έναν δόκιμο. Πίσω από τις καλύβες, στο πυκνό του Καραγώγου (τον Δεκέμβριο του 1986 στις Φέρες Έβρου είχαμε θερμό επεισόδιο με νεκρούς εκατέρωθεν και έλληνα νεκρό τον Καραγώγο ο οποίος πολέμησε και δεν παρέδωσε οπλισμό ούτε «χάθηκε στο χιόνι». Ένας Έλληνας αγροφύλακας σκότωσε τότε τρεις Τούρκους με το όπλο του νεκρού Καραγώγου).

Παλαιότερα, πριν τη σύλληψη των δυο δικών μας, ήταν συχνό περιστατικό να μπερδεύονται στα χερσαία σύνορα (δυσδιάκριτα) οι στρατιώτες εκατέρωθεν. Και δεν συλλαμβάνονταν με τις σχετικές ακολουθούμενες διαδικασίες (κράτησης, προανάκρισης κ.α.)…
Το θέμα λυνόταν σε επίπεδο μεραρχίας, πάλι εκατέρωθεν.

Όμως υδάτινο σύνορο δεν είχαν περάσει ποτέ οι Τούρκοι, όπως συνέβη σήμερα. Και η παραβίαση υδάτινου συνόρου αποτελεί σκόπιμη διείσδυση στο ελληνικό έδαφος. Διείσδυση που δεν επιδέχεται παρερμηνειών περί παραγνώρισης των συνόρων.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η σημερινή κυβέρνηση έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε συλλήψεις των δύο(;) τούρκων στρατιωτικών, ενώ πρέπει να θεωρείται σχεδόν απίθανο η δική μας Μεραρχία να προχωρήσει σε ενέργειες χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας.

Εξέλιξη: Μπορεί οι τούρκοι στρατιώτες να συνελήφθησαν από τον Ελληνικό Στρατό για σαφέστατη παράβαση των ελληνοτουρκικών συνόρων, η “αντίδραση” όμως της πολιτικής ηγεσίας ήταν σχεδόν αυτοματοποιημένη, αφού διατάχθηκε και επιστροφή των τούρκων στην Τουρκία. Το ερώτημα που μένει, μετά από τα όσα συνέβησαν με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς (Κούκλατζη και Μητρετώδη) είναι: Πότε η κυβέρνηση θεωρεί πως υφίσταται παραβίαση των ελληνικών συνόρων (με κάθε τρόπο και μέσο) και εάν δεν υπήρξε παράνομη (και ένοπλη) είσοδος στην Ελλάδα, που θεωρεί η κυβέρνηση πως βρίσκονται τα ελληνικά σύνορα…;

 

Πηγή >> https://kostasxan.blogspot.com/2018/09/blog-post_640.html

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr