Home Greek News «Χέρι» στο ταμείο εθνικής άμυνας ο Καμμένος για την εξαγγελία της… «νέας Τούμπας»

«Χέρι» στο ταμείο εθνικής άμυνας ο Καμμένος για την εξαγγελία της… «νέας Τούμπας»

by _
0 comment 141 views

«Χέρι» στο ταμείο εθνικής άμυνας ο Καμμένος για την εξαγγελία της… «νέας Τούμπας»

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018 – 15:44

*** Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται ο Αλαφούζος με τον Παπαρίμ.

Νομίζω, γιά 86η φορά.

*** Επιχείρημα πού χρησιμοποιήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις, για να αναδειχθεί η μελλοντική οικονομική θέση του Παναθηναϊκού :

«Σε δύο χρόνια η αξία του Καμπετσή θα είναι δέκα εκατομμύρια».

ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ;

Του το ζήτησε ο ίδιος ο Τσίπρας και ο Καμμένος το δέχτηκε χωρίς κανένα δισταγμό

Απροκάλυπτα ανήθικη, χυδαία και εμετικά λαϊκίστικη είναι η δέσμευση πού υπήρξε από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, να παραχωρήσει για τις ανάγκες της ανέγερσης νέου γηπέδου του Πάοκ ( «Νέα Τούμπα» ) περιουσία ιδιοκτησίας του Υπουργείου του !

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πού αναφέρονται στην προπαρασκευή της επίσκεψης του Τσίπρα στη ΔΕΘ, σε σύσκεψη πού πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Τσίπρα, του Καμμένου και του υπουργού περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, συζητήθηκε το ενδεχόμενο στις εξαγγελίες πού θα γίνουν από τον πρωθυπουργό να συμεπριληφθεί και η … «Νέα Τούμπα» !

Ο Καμμένος συμφώνησε σε ό,τι του ζητήθηκε και δεσμεύτηκε ότι ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ να του παραχωρηθεί ο περιβάλλον χώρος του γηπέδου, πού ΑΝΗΚΕΙ στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας !!!

Εχουμε λοιπόν την δραστηριοποίηση του μηχανισμού κατασπατάλησης δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών με ιδιοκτήτες πού ή ανήκουν στην πλευρά των «φίλων και συμμάχων μας», ή δεν ανήκαν, αλλά δεν έχουν καμία αντίρρηση να ανήκουν, από δω και στο εξής.

Κατασπατάληση πού ξεκίνησε με τη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της Τζαμπασοφιάς ( ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ ), συνεχίστηκε με τις ουτοπικές δεσμεύσεις περί «Νέας Αθήνας» ή «ΑthensAlive» ( γήπεδο Παναθηναϊκού ) και τώρα συνεχίζεται με την … «Νέα Τούμπα» και την περιουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Να το ακούσουμε λοιπόν και αυτό στη ΔΕΘ και βεβαίως, να … απολαύσουμε το χειροκρότημα από τον … ένδοξο λαό του Πάοκ, πού θα υποδεχτεί τη δέσμευση Καμμένου.

ΟΤΑΝ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΑΕΚ vs. ΑΡΔ ΚΑΙ … ΑΡΔ vs. ΑΕΚ :

ΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ !

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ … «ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΥ» ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το ότι τα πράγματα θα έφταναν ως εκεί, μετά την διάλυση της «συμμαχίας» Μελισσανίδη – Σαββίδη, ήταν τόσο προβλέψιμο και αναμενόμενο και προβλέψιμο, ότι, ας πούμε, αύριο θα είναι Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο πρώην σύμμαχοι και φίλοι, έγιναν αντίπαλοι και εχθροί. Ποδοσφαιρικά, εννοώ. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το πιο φυσικό επακόλουθο είναι πάντα όλη η ένταση στις σχέσεις των δύο, να μετατίθεται και στους πρώην κοινούς, φίλους, συμμάχους, αλλά και υπαλλήλους.

Το χρηματοδοτούμενο από τον Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι ηλεκτρονικό sdna.gr, ήταν, από τότε πού φτιάχτηκε, ένα ηλεκτρονικό Μέσον πού «χρησιμοποιούσαν» και οι δύο πλευρές στις επιθέσεις τους, πάντοτε προς μία και μοναδική κατεύθυνση : Τον Ολυμπιακό, όσους πίστευαν στον Ολυμπιακό, αλλά και όλους όσους αρνούνταν να ενεργήσουν εναντίον του Ολυμπιακού, η να συμπαραταχθούν υπό την εξουσία των δύο αφεντικών.

Πάνω σ’ αυτό τον αγώνα, το sdna.gr τάχθηκε αναφανδόν στους σκοπούς και στόχους της «συμμαχίας», λειτουργώντας υπό τις εντολές και των δύο. Και του Σαββίδη, πού ήταν και είναι ο χρηματοδότης, αλλά και του Μελισσανίδη, πού ήταν και είναι το αφανές αφεντικό, σαν εκφραστής της «συμμαχίας των εξυγιαντών», δηλαδή των εχθρών του Ολυμπιακού.

Στη ζωή όμως, αλλά και στο ποδόσφαιρο, πού είναι κομμάτι της ζωής, όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος λέγανε οι παλιοί και αυτά πού έφερε η ώρα του τελικού Κυπέλλου στο Βόλο, ανέτρεψαν όλα όσα είχαν προηγηθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Σαββίδης και Μελισσανίδης, Μελισσανίδης και Σαββίδης χώρισαν τα τσανάκια τους. Μεταξύ των οποίων και τα ΜΜΕ επιρροής τους.

Το sdna.gr ήταν αυτό πού πλήρωσε τη νύφη. Η μάλλον, αυτό πού προβλέπεται να την πληρώσει … γιά τα καλά, αν ληφθούν υπ’ όψιν ο καταγγελτικός λόγος, αλλά και οι απειλές, με υπονοούμενα και χωρίς αυτά, πού ανταλλάχτηκαν στις αρχές της εβδομάδας με ανακοινώσεις, μεταξύ της ΠΑΕ Αεκ και του διευθυντή του sdna.gr Βασίλη Παπαθεοδώρου. Μιλάμε γιά πραγματικό ξεκατίνιασμα μεταξύ δύο πρώην συμμάχων, αλλά και κάτι παραπάνω από συμμάχων : Μεταξύ δύο φανατικών και αδίστακτων εχθρών του Ολυμπιακού. Και αυτή ήταν η κατάληξη πού όχι μόνον είχε ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ από αυτήν εδώ τη στήλη, αλλά περίπου είχε … ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ( τα δημοσιεύματα υπάρχουν και είναι αρκετά ).

Φυσικά, τα πεπραγμένα και το ξεκατίνιασμα μιάς διαμάχης πού θυμίζει κατιναριό, δεν μας ενδιαφέρουν δημοσιογραφικά. Απλά, τα απολαμβάνουμε ως αποτελέσματα πού περιμέναμε, αλλά δεν γνωρίζαμε τον ακριβή χρόνο πού θα παρουσιάζονταν.

Όμως, μερικές αναφορές, ένθεν κακείθεν, παρουσιάζουν κατά την άποψή μου ευρύτερο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον και πρέπει να επισημανθούν.

Διαβάζω, για παράδειγμα στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Αεκ εναντίον του sdna.gr ότι σε κάποιο από τα θέματά του «να χαρακτηρίζεται γήπεδο με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου το όνειρο των φιλάθλων μας για το «σπίτι» μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το μοναδικό πού πραγματοποιείται με ιδιωτικά κεφάλαια».

Μιλάμε γιά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ αναφορά, πού δεν περίμενα να διαβάσω ούτε από πρωτοετή μαθητή μιάς από τις δεκάδες «δημοσιογραφικές σχολές» – απάτη πού λειτουργούν στη χώρα.

Κατ’ αρχήν, ο συντάκτης της ανακοίνωσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ στη λέξη «σπίτι», σημαίνουν και εννοούν … ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, πού δεν είναι ούτε … αθώο, ούτε … αγνό. Εν ολίγοις όταν βάζεις εισαγωγικά σ’ αυτή τη λέξη, παραπέμπεις σε ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ.

Πάμε όμως στην ουσία του θέματος. Ώστε λοιπόν είναι ψέματα ότι η Τζαμπασοφιά χτίζεται με χρήματα του ελληνικού δημοσίου ; Συγνώμη, αλλά αυτά τα ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πού ΡΙΧΝΕΙ η … Περιφέρεια της Δούρου, ΠΟΙΑΝΟΥ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ; Είναι … δικά της, του Καραμέρου, του Μελισσανίδη, ή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ; Αυτά δεν είανι λεφτά πού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν π.χ. για ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ στη ΜΑΝΔΡΑ, η για ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ στο ΜΑΤΙ; Ερώτηση κάνω, πέσ’ τε με αφελή, αν θέλετε.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ … ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑΣ

Επειδή λοιπόν προσπαθώ να μην είμαι αφελής όσο … φαίνομαι, θα κάνω μερικές ακόμα ερωτήσεις.

1. ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΑΡΧΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΔΟΥΡΟΥ ; ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ;

2. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ … ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ» ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ, Η ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ;

Εγώ δεν έχω ακούσει γιά ΚΑΝΕΝΑ ιδιώτη πού έχει βάλει λεφτά ( εκατομμύρια ) γιά την ανέγερση της Τζαμπασοφιάς. Εχω δεί επισκέψεις στο εργοτάξιο, έχω δεί και διαβάσει γιά αγιασμούς, για επιθεωρήσεις, για αυτοπρόσωπη επίβλεψη, γιά εντολές επιτάχυνσης, γιά υπογειοποιήσεις, τα πάντα όλα. Για ΛΕΦΤΑ όμως, δεν έχω ακούσει τίποτα, πέραν από τα εκατομμύρια της Περιφέρειας της Δούρου. Ποιος μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό ;

( Είμαι βέβαιος, ότι αυτοί πού … μπορούν να απαντήσουν, δεν θα το πράξουν. Προς μεγάλη μου … στενοχώρια, βεβαίως )

«ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ MEDIA» !

Πάμε σε ένα άλλο σημείο της ανακοίνωσης της Αεκούλας κατά του sdna.gr : «Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την κριτική, δεν διαθέτει δικά της media, δεν έχει ποτέ αποπειραθεί να ποδηγετήσει την ενημέρωση, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμείνει απαθής στα συνεχόμενα στημένα δημοσιεύματα …»

Συμφωνώ κι’ εγώ ότι η ΠΑΕ Αεκ «δεν έχει δικά της ΜΜΕ», με την υποσημείωση όμως ότι δεν έχει ΜΜΕ πού ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως είναι δικά της. Το … ιδιοκτησιακό καθεστώς κάποιων ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΕΚ σύμφωνα με όσα ακούγονται και κυκλοφορούν ευρύτατα στη δημοσιογραφική πιάτσα, θυμίζει τις ιδιοκτησίες κάποιων νυχτερινών μαγαζιών, πού σε άλλον ανήκουν, αλλά άλλος φέρεται να είναι ο ( εικονικός ) ιδιοκτήτης. Και δεν ομιλώ μόνον γιά κάποιον απλό «αυτοφοράκια».
Και μία ακόμη … «υποερώτηση» για την Αεκούλα. Δεν έχετε, λέτε, δικά σας ΜΜΕ. Εντάξει. Δημοσιογράφους, όμως, ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ; Τους έχετε … μετρήσει ; Είναι δύσκολο, το καταλαβαίνω. Ισως να έπρεπε πρώτα να πάρετε στοιχεία από τις λίστες επιτροπών του ΟΠΑΠ, από τα γραφεία των υφυπουργείων των συριζανελητών, από τους φυτευτούς στα payroll της ΕΠΟ και πάει λέγοντας. Είναι πολλή η δουλειά και μεγάλος ο φόρτος. Το καταλαβαίνω.

Θα επανέλθω όμως, με την «απάντηση» του διευθυντή του sdna.gr

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΣΑΔ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΒΑΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΒΟΡΓΙΑ ( ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ )

Βοργιάς : «Να φύγεις απ’ τη διαιτησία και να πάς στην αγαπημένη σου ομάδα να πάρεις πόστο»

Η εκ του μηδενός «κόντρα» πού δημιουργήθηκε μεταξύ του Σωτήρη Βοργιά και του Παναγιώτη Βαρούχα, συνεχίστηκε και χθες, όταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών τηλεφώνησε στον παλιό διεθνή διαιτητή και του ζήτησε τον λόγο :

«Τι είναι αυτά πού διαβάζω».

Ο Βοργιάς απάντησε : «Αλήθειες διαβάζεις. Αν κάτι απ’ αυτά δεν είναι αλήθεια, να το διαψεύσεις».

Στη συνέχεια του διαλόγου ( και ενώ ο Παναγιώτης Βαρούχας δεν διέψευσε απολύτων τίποτα ) ο Βοργιάς αναφέρθηκε στο διοικητικό παρελθόν τους :

«Σου παρέδωσα ένα Σύνδεσμο με ΔΕΚΑ διαιτητές στη Σούπερ Λίγκα, εκ των οποίων οι τρείς διεθνείς και ΔΕΚΑΟΚΤΩ επόπτες. Ακόμη, με 14 διαιτητές στη Β’ Εθνική. Σήμερα, όπως τα έχετε καταφέρει με τον Δημητρίου ( σ.σ. τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών ) η Αθήνα έχει δύο διαιτητές στην Σούπερ Λίγκα εκ των οποίων ο ένας διεθνής, Είσαστε πίσω και από τη Θεσσαλονίκη κι’ αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

Αυτά, ήταν τα τυπικά, τα προκαταρκτικά. Η συζήτηση συνεχίστηκε και με πιο «βαριά» θέματα.

«Μου λές με περηφάνεια ότι μιλάς με τον Τεβεκέλη. Είναι άθλος δηλαδή να μιλάς με έναν υπάλληλο μιάς ΠΑΕ ; Αν θυμάσαι καλά, πριν από χρόνια, όταν ήσουνα κοντά στον παναθηναϊκό ήθελες να με γνωρίσεις στον πρόεδρο τον ΓΛΑΣΤΡΑ. Δεν δέχτηκα όμως. Και ξέρεις γιατί κόβονται οι διαιτητές ; Επειδή κάποιοι τους πάνε να γνωριστούν με κάποιον παράγοντα. Όταν όμως φεύγει ο παράγοντας αυτός και έρχεται ο επόμενος, τους κόβει. Γνωρίζω και ονόματα και γεγονότα και είμαι έτοιμος να τα αναφέρω όπου χρειαστεί. Ελπίζω όμως να μη χρειαστεί. Τόσο εσύ, όσο και ο Δημητρίου, έχετε μεγάλη ευθύνη πού κόβονται οι διαιτητές του συνδέσμου μας. Η Αθήνα του Δημητρίου σήμερα δεν είναι πουθενά στην ΕΠΟ. Ούτε σε επιτροπές, ούτε στην αντιπροεδρία. Καλά, δεν αισθάνεται προσβεβλημένος ; Γιατί δεν αντιδράτε; Συνηθίσατε, μετά από τόσα χρόνια στην αφάνεια ;»

Και ο Βοργιάς κατέληξε : «Το καλύτερο πού έχεις να κάνεις, είναι να φύγεις από τη διαιτησία. Είναι ευκαιρία τώρα με την μεταβίβαση πού ακούγεται, να πας στην αγαπημένη σου ομάδα να πάρεις κανένα πόστο. Σίγουρα εκεί θα προσφέρεις πολύ περισσότερα».

Ο υπογράφων τη στήλη, ανέκαθεν θεωρούσε τον Παναγιώτη Βαρούχα ικανότατο ως διαιτητή και ως πρόεδρο του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών, αργότερα, όταν παρέλαβε από τον Βοργιά την προεδρία. Αυτή την άποψη έχω διατυπώσει κατ’ επανάληψη από τη στήλη μου, εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Επίσης, θεωρώ την κριτική του για τις αμφισβητούμενες φάσεις ενδιαφέρουσα και σωστή κατά μεγάλο ποσοστό. Όμως, ακριβώς γι’ αυτό, έχω δικαίωμα να ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ όταν διαπιστώνω πως ο Βαρούχας ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ την πραγματικότητα με κριτικές σαν αυτή πού ακούσαμε, ότι το πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή ήταν … ανύπαρκτο ! Πόσο μάλλον, όταν η εξωφρενική αυτή άποψη, συνοδεύτηκε από τον ΑΠΑΤΗΛΟ τίτλο … «καθηγητής διαιτησίας».

Ο,τιδήποτε άλλο πιθανότατα σκέπτεται ο παλιός μου φίλος Παναγιώτης, δεν με εκφράζει. Και γι’ αυτό, απλά το πετάω στα σκουπίδια και το αγνοώ.

Πηγή >>

https://www.gavros.gr/article/monimes-sthles/manolis-gavathiotis/265103-xeri-sto-tameio-ethnikhs-amynas-o-kammenos-gia-thn-eksaggelia-ths-neas-toympas#.W5EiUGo5mGI.facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr