Home Greek News Μητσοτάκης: Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό

by _
0 comment 131 views

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό

Επίθεση κατά του Κώστα Βαξεβάνη εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

Επίθεση κατά του Κώστα Βαξεβάνη εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το σχόλιο της εκπροσώπου του κόμματος, Σοφίας Ζαχαράκη, πολιτικό αναγνωρίζοντας το δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Σημείωσε ωστόσο ότι ο κ. Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ένας ιδιώτης απολύτως ταυτισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλώντας τον μάλιστα «βραχίονα λάσπης».

Διερωτήθηκε μάλιστα «αν θα επιτρέψουμε στον πολιτικό διάλογο να διολισθήσει σε τέτοιο επίπεδο ή αν θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα».

«Η ΝΔ δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση και θα υπερασπιστώ προσωπικά τα στελέχη και την οικογένεια μου» δήλωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι «Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή. Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται, ούτε φιμώνεται».

Αναφερόμενος στο νόμο Παρασκευόπουλου, επανέλαβε ότι εφόσον η ΝΔ εκλεγεί κυβέρνηση, θα τον καταργήσει, καθώς δεν είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται με οριζόντιες διαδικασίες χιλιάδες κατάδικοι, εκ των οποίων κάποιοι μπορεί να υποτροπιάσουν.

«Δεν είναι οι φυλακές περιστρεφόμενη πόρτα για να μπαίνουν και να βγαίνουν κάποιοι» δήλωσε, προαναγγέλοντας μάλιστα ότι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας θα επανέλθουν στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος δεν θα έβγαινε από τη φυλακή αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου, προσθέτοντας ότι ο Δημητριάδης είναι αυτός που με την κατάθεση του έβαλε τον Φλώρο στη φυλακή.

«Θα ήταν πολύ κάλο να μπει τέλος στην ακατάσχετη λασπολόγηση πολιτικών αντιπάλων» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η στρατηγική εκπορεύεται μέσα από το Μ. Μαξίμου.

«Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι το ένα και το αυτό» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί τη ΔΕΘ ως χώρο ακατάσχετης εκλογολογίας, αναφέροντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να υλοποιήσει φιλελεύθερο πρόγραμμα για μεταρρυθμίσεις.

«Ο Τσίπρας έταξε πρόγραμμα παροχών ύψους 12 δισ. ευρώ όταν ήταν κυβέρνηση, τώρα που χάνει θα δείξει αυτοσυγκράτηση;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς ο ίδιος σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, ανέφερε ότι προτεραιότητα της παράταξής του είναι η εφαρμογή ενός ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων, προαναγγέλλοντας παράλληλα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο χαρακτήρισε προβληματικό, καθώς τιμωρεί όσους δουλεύουν περισσότερο..

“Θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα του συστήματος. Θα θεσμοθετήσουμε τον δεύτερο πυλώνα. Θα υπάρχει ένας κουμπαράς για την επικουρική σύνταξη. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι υπερβολικά υψηλές εισφορές υπονομεύουν τα ταμεία. Εντός μίας τετραετίας θα μειώσουμε στο 15% από το 20% όλες τις κύριες εισφορές, μέσα και από μία ανακατανομή του πλεονάσματος. Υπό έναν όρο, τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Τέλειωσε το τρίτο πρόγραμμα,δεν μας έβγαλε κανείς, απλώς τελείωσε. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί. Έχει λοιπόν όλα τα στραβά του μνημονίου, σκληρά μέτρα αλλά δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Είναι βαριά η προσωπική του ευθύνη. Δεν εμπιστεύονται σήμερα οι αγορές την Ελλάδα του κυρίου Τσίπρα”
.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε μάλιστα και το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων το οποίο σχεδιάζει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η ΝΔ να προχωρήσει σε απολύσεις.

“Οι μειώσεις φόρων που προτείνουμε είναι κοστολογημένες και εξισορροπούνται από τη μείωση των δαπανών, μέσα και από ένα συμμάζεμα των κρατικών δαπανών. Το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση των επενδύσεων. Δε θα κάνουμε απολύσεις, αλλά θα προσλαμβάνουμε έναν για κάθε πέντε που θα αποχωρούν. Το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει εκεί που πρέπει. Πρώτη προτεραιότητα η υγεία και η παιδεία. Εμείς δεν μιλάμε για ένα μεγάλο κράτος” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε κριτική και σε ιδεολογικό επίπεδο στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν είναι αριστερά αυτή του κυρίου Τσίπρα, είναι ένα σύστημα εξουσίας.

“Πέρασε και δεν ακούμπησε” ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για να σχολιάσει τον πρόσφατο ανασχηματισμός, ενώ περιέγραψε και το δικό του υπουργικό συμβούλιο.
“Θα έχουμε μικρότερο υπουργικό συμβούλιο, δε θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί. Θα υπάρχουν υπουργεία με κανέναν ή με έναν υφυπουργό και με πολλές συγχωνεύσεις. Όταν θα έρθει η ώρα θα το ανακοινώσω εγκαίρως. Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από μένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δε θα βρείτε πολλά. Θα δείτε πρόσωπα που δεν είναι ταυτισμένα με την ΝΔ και δε θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας. Δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια. Καλή η επικοινωνία αλλά η κάθε κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητά της.

«Στο σκοπιανό η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα στην πΓΔΜ και τόνισε ότι η ΝΔ δε θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών.

“Θέλω να ρωτήσω τους συμπολίτες μας τι αισθάνονται όταν ο κ. Ζάεφ λέει ότι είναι «Μακεδόνας». Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή αν δεν έχει κυρωθεί. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να την αλλάξουμε. Αν η συμφωνία θα έχει κυρωθεί, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Αν δεν έχει κυρωθεί τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Ειδικά για το ΝΑΤΟ η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Κάναμε ό,τι περνούσαμε από το χέρι μας για να μην περάσει η συμφωνία, μέχρι και πρόταση μομφής” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτενείς αναφορές έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ και στο χώρο της παιδείας, όπου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις.

“Άλλα έλεγε ο κ. Τσίπρας πέρυσι, άλλα ο κ. Γαβρόγλου. Το σύστημα Γαβρόγλου αμφισβητεί την αδιαβλητότητα. Ζητώ και δημόσια να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο. Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα επιλογής για 2 χρόνια, μέχρι να διορθώσει άλλες πτυχές στα Πανεπιστήμια, ενώ θα πρέπει ο υπουργός Παιδείας να παραμείνει για 4 χρόνια” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, εγώ θα ευχόμουν νωρίτερα” ήταν η φράση με την οποία ολοκλήρωσε την συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/382375/mitsotakis-tsipras-kai-vaxevanis-einai-ena-kai-to-auto/#ixzz5QAWVhn1K
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr